Buna ziua!
Nu stiu daca postez unde trebuie dar subiectul fiind legat de familie incerc aici.Sa incep cu inceputul....
In urma cu cativa ani ,am cumparat apartamentul in care locuiesc de la ex-sotul meu , acesta fiind achizitionat prin leasing de catre firma la care eram si eu actionara dar la momentul cumpararii , nu mai eram nici sotia lui si nici actionara in firma respectiva , toate ratele fiind achitate ,ipoteca incheindu-se in felul acesta.
Intrebarea mea ar fi : daca apar ceva neclaritati la firma in care doar el este asociat unic , apartamentul pe care mi l-a vandut dupa ce repet , nu mai eram nici actionara , nici sotia lui , mai poate fii pus in pericol in vreun fel ?
Va intreb , pt ca recent ex-sotul s-a interesat la ce data s-au facut actele de vanzare -cumparare si nu stiu daca are o simpla verificare contabila la el la societate sau Doamne fereste sa fie ceva neclaritati legate de vanzarea apartamentului ....
Stiu ca totul a fost bine pus la punct si in conformitate cu legea dar ,legilen lasa atatea portite si sincer de asta mi-e teama de fapt ......
Ok........sa n-o mai lungesc .Va multumesc si va rog sa ma ,,luminati" daca sa-mi fac griji sau nu.
ar trebui sa-mi fie teama ??
Deocamdata nu pare sa fie probleme, dar sa nu aveti probleme legate de dari la stat sau alti creditori mai mari de 10.000 lei, pentru ca atunci poate sa va introduca actiune de faliment, caz in care se poate anula orice contract incheiat cu 3 ani inainte de deschiderea procedurii si orice alte bunuri prin care s-ar fi prejudiciat societatea.
Multumesc din suflet pt raspuns .Nu nu sunt datorii de nici un fel neplatite .De altfel nici nu te poti prezenta la notar fara toate taxele achitate la zi .Am chitante pt fiecare . In felul acesta nu cred ca se pune problema ca as fi adus vreun prejudiciu firmei .
Problema ar mai fi urmatoarea :Anul trecut sau asa ceva ar fi renuntat la acea firma pe care s-a facut tranzactia si ar fi bagat-o in faliment ( motivele ii apartin ).Si-a deschis alta ....ma rog .Probabil ca a vrut sa stearga orice urma a trecutului .De aceea va rugasem sa ma ajutati cu un raspuns pt ca in urma cu o saptamana a vb cu copilul si l-a pus sa ma intrebe cand am cumparat apartamentul exact in ce an , mentionand ca ar avea ceva ,,probleme" la firma .Probabil ca se verifica modul in care a adus-o in faliment si sper sa fie o verificare de rutina.
Nu as vrea sa va plictisesc cu subiectul asta si probabil nu am de ce sa-mi fac griji atata timp cat totul a fost efectuat dupa ce eu nu mai faceam parte nici din viata lui si nici din firma ca asociat.
In orice caz m-ati pus pe ganduri un pic .......asa ca starea de ,,panica" inca n-a trecut .
Problema ar mai fi urmatoarea :Anul trecut sau asa ceva ar fi renuntat la acea firma pe care s-a facut tranzactia si ar fi bagat-o in faliment ( motivele ii apartin ).Si-a deschis alta ....ma rog .Probabil ca a vrut sa stearga orice urma a trecutului .De aceea va rugasem sa ma ajutati cu un raspuns pt ca in urma cu o saptamana a vb cu copilul si l-a pus sa ma intrebe cand am cumparat apartamentul exact in ce an , mentionand ca ar avea ceva ,,probleme" la firma .Probabil ca se verifica modul in care a adus-o in faliment si sper sa fie o verificare de rutina.
Nu as vrea sa va plictisesc cu subiectul asta si probabil nu am de ce sa-mi fac griji atata timp cat totul a fost efectuat dupa ce eu nu mai faceam parte nici din viata lui si nici din firma ca asociat.
In orice caz m-ati pus pe ganduri un pic .......asa ca starea de ,,panica" inca n-a trecut .
Multumesc de raspuns , dar cine a zis ca nu a fost pertinent raspunsul primit ??????
Aveam nevoie doar de o parere .Cat priveste sfatul privind consultarea unui jurist inainte de semnarea unor contracte , sunt de acord ca asa se procedeaza si nu trebuia sa intru pe avocatura sa aflu asta .Situatia era diferita si nu aveam nevoie de asa ceva atunci ,cel putin asa consideram eu .Dar cum faptul e deja consumat ,am ales sa gasesc raspunsuri la dilema mea , apeland la acest forum fara intentia de a ofensa pe cineva .
Multumesc oricum si imi cer scuze daca am ofensat pe cineva cu intrebarile mele.Promit sa nu mai deranjez .
Aveam nevoie doar de o parere .Cat priveste sfatul privind consultarea unui jurist inainte de semnarea unor contracte , sunt de acord ca asa se procedeaza si nu trebuia sa intru pe avocatura sa aflu asta .Situatia era diferita si nu aveam nevoie de asa ceva atunci ,cel putin asa consideram eu .Dar cum faptul e deja consumat ,am ales sa gasesc raspunsuri la dilema mea , apeland la acest forum fara intentia de a ofensa pe cineva .
Multumesc oricum si imi cer scuze daca am ofensat pe cineva cu intrebarile mele.Promit sa nu mai deranjez .
stai calm......
nu trebuie sa te superi... trebuie sa citesti doar ce a scris Babi...
nu ai vazut ca av-bbq.. a confirmat doar ce a scris Babi????
el nu ti-a dat nici un sfat.... si e greu pentru el sa inteleaga ca o persoana care nu are studii juridice are nevoie de lamuriri suplimentare... asa ca nu baga in seama ...
de fapt a fost penibil....

nu trebuie sa te superi... trebuie sa citesti doar ce a scris Babi...
nu ai vazut ca av-bbq.. a confirmat doar ce a scris Babi????
el nu ti-a dat nici un sfat.... si e greu pentru el sa inteleaga ca o persoana care nu are studii juridice are nevoie de lamuriri suplimentare... asa ca nu baga in seama ...

de fapt a fost penibil....