autoritate de lucru judecat

Discutii privind procedura civila
Post Reply
croitoru

autoritate de lucru judecat

Post by croitoru » 07 Dec 2004, 09:38

Va rog sa-mi permiteti sa va prezint urmatoarea problema:
O asociatie de proprietari l-a dat pe fostul meu sot si a castigat procesul pentru neplata intretinerii unui apartament cumparat in timpul casatoriei.Partajul nu a fost facut.Sentinta a ramas definitiva si irevocabila si are si titlu executoriu pe ea.Este posibil ca, daca afla ca si eu sunt proprietarul apartamentului, asociatia sa ma dea si pe mine in judecata?Nici unul dintre noi nu locuieste in acel apartament.In aceste conditii, eu pot deschide actiune de partaj?Am vreo posibilitate sa vand apartamentul fara acordul fostului sot?Va multumesc.

norocel

Post by norocel » 07 Dec 2004, 11:19

Puteti fi data in judecata si dumneavoastra daca ati locuit in apartament, ati fost inscrisa in asociatie si nu s-a prescris dreptul la actiune.
Ar trebui sa iesiti din indiviziune, in caz contrar puteti vinde doar cota indiviza (din cate inteleg nici aceasta nu este inca stabilita, desi prin divirt a incetat devalamasia).
Cel mai bine este sa cereti partajul bunurilor.

croitoru

Post by croitoru » 07 Dec 2004, 11:52

Va multumesc.Nu am locuit niciodata acolo si nu sunt inscrisa in asociatie.Ce inseamna "nu s-a prescris dreptul la actiune".Nici fostul sot nu a locuit niciodata acolo dar cred ca este inscris in asociatie.

norocel

Post by norocel » 07 Dec 2004, 12:36

Adica nu au trecut mai mult de trei ani de la data la care obligatia a devenit scadenta.

Post Reply