Iata ca dupa 5 ani incepe sa ma intereseze si pe mine care e situatia cu informatiile "secret de servici", intrucat ma izbesc de "procedura de declasificare" si "niveluri de secretizare".
K sa vedeti in ce situatie sunt: am un jandarm (ofiter) de client care a fost judecat in cadrul Consiliului de Judecata constituit la nivelul IGJR pentru niste abateri disiplinare (i-ar fi dat o palma citez "parinteasca") unui subaltern care l-a injurat. Dupa un simulacru de "proces", l-au gasit vinovat si apoi l-au dat afara. Punct. (In realitate omul facuse pe desteptul cu niste rapoarte la DNA despre superiorii lui si s-a bazat pe "protectia" garantata de baietii veseli).
Acum, am atacat in contencios Hotararea Consiliului de Judecata si Ordinul MAI de trecere in rezerva.
K sa vezi : toate informatiile legate de trecerea sa in rezerva, judecata de la Consiliu, incidentul cu palma etc - sunt "secret de serviciu" supuse Legii 182/2002.
Nu mi-au depus nimic - nici macar Ordinul MAI de trecere in rezerva. Eu urlu si cer actele care au stat la baza emiterii ordinului atacat, judecatorul cere declasificarea, Ministerul - tace si cere judecarea in lipsa (a trimis o intampinare in care spune ca omul e vinovat si informatiile sunt secrete de serviciu).
Well - ce parere aveti?
Spuneti-mi va rog, ca e neconstitutional, ca e incalcare a dreptului la aparare, ca asa ceva nu se poate.