Un om disperat va cere ajutorul

Discutii privind procedura civila
Post Reply
kokolyno

Un om disperat va cere ajutorul

Post by kokolyno » 22 Jan 2007, 12:22

Buna ziua,
Indraznesc sa va scriu pentru ca ma aflu in impas si sunteti singurii care ma pot lumita si scoate din ceata in care ma afund.
Am 27 de ani dar nu am mai avut nevoie de asemenea sfaturi pana acum si nu reusesc sa ma dumiriti dumneavoastra cat de cat.Am sa va povestesc problema cu care ma confrunt si pentru rezolvarea careia am nevoie de dvs.
Bunicul meu de 85 de ani doreste sa-mi lase un teren de 400 de metrii patrati situat in bucuresti.Este terenul pe care l-a cumparat in 1965 cu chitanta de mana si prin cec asa cum se proceda la acea vreme, a fost demolat si i s-a oferit un apartament cu 2 camere nu foarte departe de locul in care se afla terenul.In acest moment pe acel teren se afla 2 stalpi de inalta tensiune a SC ELECTIRICA S.A si din cauza carora nu putem construii nimic pe acel teren.
Cum am mai spus mai sus singurele acte ce pot certifica proprietatea bunicului meu asupra acelui teren sunt acele vechi chitante de mina si o declaratie cu martori intre dansul proprietar si martori.Nu stiu ce trebuie sa fac pentru a intra in posesia dreptului de a administra acel teren, multa lume spune ca trebuie facuta o procura la notar prin care bunicul meu ma imputerniceste sa-l reprezint si sa vand acel teren iar dupa acea sa umblu la primarie pentru retrocedarea terenului sau despagubire(problema este ca terenul nu este intabulat si nu are nici cadastru) si eu ne avand nici un drept legal nu le pot efectua in numele bunicului ..Ajutati-ma va rog din suflet , sunt intr-o situatie disperata ...
Am sa va pun exact ce ma intereseaza ca sa simplific un pic problema si sper sa ma puteti calauzii dra mai ales sa-mi spuneti pasii necesari rezolvarii acestei probleme ..
1.Ce act trebuie facut pentru al scapa pe bunicul meu de umblatura ?(Bunicul vrea sa imi lase procura scrisa de mana prin care imi cedeaza acel teren- este batran si nu-l pot deplasa)
2.Procura este de ajuns? Ce trebuie sa contina aceasta?
3.Exista vreo posibilitate prin care putem rezolva problema stalpilor de inalta tensiune de pe teren? Care si cum se procedeaza ?
4.Ce acte imi sunt necesare pentru cadastru si intabulare ?
5.Cat dureaza si unde trebuie mers pentru a putea rezolva aceasta problema cat mai usor si fara sa umblu de nebuna si mai ales degeaba pe la primarie?
Va rog mult de tot sa-mi spunei pas cu pas ce am de facut si cat mai clar pentru ca nu ma pricep la termenii legali abi acum incep sa citesc despre asa ceva..Daca exista un notar care ma poate ajuta va rog mul sa ma contacteze pe privat

Va multumesc din suflet si astept cu infrigurare raspunsul de a dvs .

Cu respect,

Anna

lightning

Post by lightning » 22 Jan 2007, 12:58

eu zic ca ar fi bine sa faceti o procura speciala in baza careia sa puteti sta in instanta in locul bunicului si sa deschideti o actiune in uzucapiune; dupa ce instanta hotarasete chemati un notar si faceti actul dorit cu bunicul
pt. aceasta actiune va sfatuiesc sa angajati un avocat

kokolyno

?

Post by kokolyno » 22 Jan 2007, 13:07

va multumesc pentru sfat, asta si vreau sa fac o procura in baza careia sa il pot reprezenta pe bunicul meu si prin care sa pot fi proprietara terenului respectiv fara a mai fi nevoie de alte acte (contracte vanzare cumparare sau donatie)

ce este aceea uzucapciune ? va rog sa nu radeti de mine dar nu ma pricep deloc la termenii astia :((

mihai440

Post by mihai440 » 22 Jan 2007, 18:24

cum uzucapeaza fara sa posede?

alinutzza

Post by alinutzza » 22 Jan 2007, 18:56

Uzucapiunea este (in termeni nestiintifici) o modalitate de dobandire a dreptului de proprietate asupra unui imobil datorita faptului ca ai avut o posesie mai bine de 20 de ani asupra terenului si tot satul stie ca tu esti proprietar - ceea ce la tine nu e cazul.
Mai curand ar merge - actiune care sa tina loc de act autentic, dar daca fost un pic expropriati (vorbesti despre ceva demolari si ca ati primit un apartament, nu prea inteleg daca are legatura sau nu cu terenul de fata) nici asa nu e bine.
K sa fie mai simplu: ia actele in mana si du-te la un avocat. Consultanta juridica prin corespondenta si "pe auzite" poate da rateuri.

lightning

Post by lightning » 23 Jan 2007, 10:27

mihai440 wrote:cum uzucapeaza fara sa posede?

uupsss iar am citit repede :oops: firar sa fie am prostul obicei de a citi pe fuga (pe net in special), acum am citit cu atentie si imi da cu virgula
nefiind posesie nu se pune problema uzucapiunii de asemenea exproprierea comlica situatia si, ca si alinutzza, iti zic si eu: fuga cu actele la un avocat!

Post Reply