Moment incetare procedura exec. sil. imobil

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
dumitru

Moment incetare procedura exec. sil. imobil

Post by dumitru » 03 Dec 2006, 23:51

Stie cineva care este momentul incetarii procedurii de executare silita in acceptiunea art. 523 al. (1) C. pr. civ.? Se poate considera ca executarea silita este inca in desfasurare dupa data licitatiei (dar inainte de plata integrala a pretului sau de expirarea termenului de 15 zile), in asa fel incat debitorul sa isi poata plati datoriile si sa opreasca pierderea proprietatii?

aho

Post by aho » 04 Dec 2006, 13:54

mai citeste 562-571....

ursu

Post by ursu » 04 Dec 2006, 14:44

Parerea mea:
as incerca pe oferta de plata -art.586 cpc-, apoi imediat cerere de suspendare provizorie a ex.sil. si contestatie la ex. vezi:art. 523, art.428 (2),(3), art.401, art.403 cpc.
succes!

cum spuneam, parerea mea.

kinga

Post by kinga » 04 Dec 2006, 15:00

nu merge...
daca a avut loc licitatia ..si cineva a adjudecat imobilul, executorul a intocmit procesul verbal de adjudecare, iar adjudecatarul are la dispozitie 30 de zile sa plateasca integral pretul. Si NU 15 zile.

Debitorul se putea elibera daca la data tinerii licitatiei depunea toata suma..... dupa licitatie... sorry ..dar nici o sansa..
adica una mica... daca adjudecatarul nu plateste pretul in termen de 30 de zile.

dumitru

Post by dumitru » 05 Dec 2006, 11:09

AHO: 562-571 se refera in principal la distribuirea sumelor rezultate prin executare; nu inteleg cum l-ar putea ajuta pe debitor sa nu piarda imobilul.

kinga: gandirea mea a fost ca executarea nu s-a terminat inca in momentul intocmirii procesului verbal, datorita (1) faptului ca nu s-a platit inca intregul pret si ar putea nici sa nu fie platit vreodata si (2) exista posibilitatea contestatiei in termenul de 15 zile (la el m-am referit in primul post).

Ursu: initial am vrut sa merg simplu pe 523, cu cerere de incetare a ex. Ca urmare a celor spuse de tine si kinga, cred ca ar fi mai plauzibil sa merg pe oferta de plata, cu cerere de suspendare si contestatie.

risk

Post by risk » 18 Jan 2007, 16:30

soooooooooooooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrryyyyyyyyyyyyy
nu se intocmeste pv de adjudecare inainte de achitarea pretului, ci numai pv al licitatiei

kinga

Post by kinga » 18 Jan 2007, 19:50

risk wrote:soooooooooooooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrryyyyyyyyyyyyy
nu se intocmeste pv de adjudecare inainte de achitarea pretului, ci numai pv al licitatiei

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

ANCA

Post by ANCA » 19 Jan 2007, 09:13

debitorul isi poate achita datoriile pe tot parcursul executarii silite adica chiar si in ziua in care ar trebui sa se intocmeasca actul de adjudecare si procesul verbal de distributie, acte ce se intocmesc dupa trecerea unui termen de 15 zile de la plata integrala a pretului.vezi art.523 C. pr.civ.

Post Reply