Calcul concediu medical

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
beny

Calcul concediu medical

Post by beny » 17 Jan 2007, 15:27

In urma unei interventii chirurgicale cardiovasculare(DVS) sunt in concediu medical din 26.09.2006. Am fost internat pe 26.09 am facut analize si am fost reprogramat de 3 ori pt operatie si m-am operat abia pe 11.12, dar in medical toata perioada.
La mine la servici se platea o data pe luna ~18-20 ale luni salariu pe luna in curs si orele suplimentare din luna trecuta.Fabrica de la 1 .10.2006 a inchis sediul din Buc. si s-a mutat la Ploiesti si primesc bani pe medical in cont de card cum primeam si salariul
Eu primeam medicalul acum pe luna precedenta, in octombrie nu am primit nici un ban si din noiembrie am inceput sa iau bani...pe octombrie

Salariu brut era de 1680 si in fiecare luna lucram simbata/duminica/ore noapte si ieseam peste 2000 lunar.Sa nu mai zic ca in acele ultime 6 luni am mai prin o prima de vacanta de 850 si nu mai sunt sigur daca si cea de Paste care a fost la fel...in fine
Am facut o medie lunara de 1900 si conform OUG 158 calculul este
luna 1 2 3 4 5 6
V 500 500 500 500 500 500
NZ 21 19 21 20 21 20
Sper ca nu gresesc,deci pleaca prima luna de la 1447 si de acolo am facut eu calcule scade cu ~100 lei lunar

Pe cind ce am primit eu ...ma doare capul:
pe octombrie=1481
pe noiembrie=1245
pe decembrie=982
De unde au scos diferentele acestea asa de mari...ei stiu.Acum am primit in cont pe decembrie, am sunat sa vorbesc cu cineva dar nu raspunde nimeni.Uitati fluturasul pe octombrie,restul nu am mai primit

Ce este cu acel fond de salarii ,13 zile , si 9 din CAS ?
Nu dupa acel calcul ar trebui sa primesc concediu medical?
Ca din ce bani am primit pina acum ...cine stie dupa ce lege imi calculeaza mie medicalul
Multumesc

BABI

Post by BABI » 17 Jan 2007, 15:43

Cel mai bine te poate lamuri o persoana de la salarizare, dupa cate se pare exista o diferenta de zile CO aferente bolii de care ai suferit, care se dau din fondul CAS iar celelalte din fondul de salarii. Diferenta mai poate surveni si datorita acordarii la inceput a cotei de 85% din salariu pentru CO, apoi dupa un anumit nr. de zile acest procent scade. Intereseaza-te si vei vedea ca nu au gresit, chiar daca s-a schimbat sediul si sunt alti functionari, legea se aplica la fel.

maxxim

Post by maxxim » 17 Jan 2007, 16:09

totusi oferi prea putine informatii. cate certificate medicale? cate date initial? date in continuare? ce cod de boala? pare simplu, dar in practica este un calcul extrem de complicat! si asta nu din vina persoanelor de la salarizare
dar daca esti atat de curios solicita explicatii cu privire la modul de calcul.

beny

Post by beny » 17 Jan 2007, 23:41

Cum am mai spus nu am reusit sa iau legatura cu nimeni,numarul de telefon pe care il am ...nu raspunde nimeni
Cite medicale? o gramada, primul pe septembrie,initial, de 4 zile pe cod 13,boala cardiovasculara, 75% si de atunci nnin continuarenn toate date pe cod 13

edit: am reusit sa vorbesc cu cineva si am cerut copii dupa fluturasii la ultimile 6 luni lucrate inclusiv modul de calcul al concediului medical pe aceste luni, o sa-mi trimita copiile

Am avut initial in septembrie si continuare in octombrie si noiembrie iar in decembrie cind m-am internat ,pe 29.11, am avut de la spital toata luna decembrie iar initial medicalul si ianuarie in continuare

Post Reply