graviditatea

Discutii privind procedura penala
Post Reply
simi

graviditatea

Post by simi » 15 Jan 2007, 15:15

Buna ziua!
In cazul unei urmari penale si in timpul procesului, o femeie insarcinata care este inculpat sau invinuit in respectivul caz, este alfel tratata de catre organele competente?

alinutzza

Post by alinutzza » 15 Jan 2007, 16:29

Ce intelegi prin "altfel"?
Bineinteles ca i se ofera sa stea jos si daca i se face rau, i se ofera apa.
In realitate, am avut un caz in care data fiind starea de graviditate a inculpatei - pe urmarire penala - dupa ce am dus CML (era in luna 4) a fost revocat de procuror mandatul de arestare preventiva emis anterior in lipsa (ca se sustragea un pic - astepta sa devina gravida...). Dar asta se intampla in vremurile in care procurorul putea aresta.

simi

Post by simi » 15 Jan 2007, 17:39

Eu ma refeream la faptul daca ar putea fi arestata sau daca beneficiaza de vreo facilitate avand in vedere sarcina si ca va fi viitoare mama! Poate fi arestata chiar si cu un copil de cateva saptamani?

Baltazar

Post by Baltazar » 15 Jan 2007, 19:51

In lege nu scrie ca gravidele sau mamicile nu pot fi arestate. Exista doar o prevedere la intreruperea executarii pedepsei.

alinutzza

Post by alinutzza » 15 Jan 2007, 20:36

Sunt perfect de acord cu tine. Insa nu mi se pare normal sa arestezi o gravida, date fiind conditiile din arest... Totodata, nu vad cine isi asuma responsabilitatea unei asemenea masuri (medicul sa dea OK-ul pentru introducerea in arest) plus problemele aferente unei sarcini avansate (igiena, medicamentatie, alimentatie diferita ca sa nu mai zic de cazul in care exista probleme medicale - by the way, apar din senin ...). Nu cred ca e cazul sa dam detalii :oops: Deja nu mai discuti despre arestarea unei persoane, ci a doua. Ce faci cu drepturile copilului nenascut? Plus perioada imediat post partum, in care bebelusul depinde de mama?
Ca sa nu aduc in discutie oare ce daune s-ar putea acorda in cazul unei nasteri premature/avort spontan? E nashpa.
De aceea din punct de vedere moral nu se aresteaza o femeie gravida. Evident, din punct de vedere formal se poate.

alinutzza

Post by alinutzza » 15 Jan 2007, 20:39

Sunt perfect de acord cu tine. Insa nu mi se pare normal sa arestezi o gravida, date fiind conditiile din arest... Totodata, nu vad cine isi asuma responsabilitatea unei asemenea masuri (medicul sa dea OK-ul pentru introducerea in arest) plus problemele aferente unei sarcini avansate (igiena, medicamentatie, alimentatie diferita ca sa nu mai zic de cazul in care exista probleme medicale - by the way, apar din senin ...). Nu cred ca e cazul sa dam detalii :oops: Deja nu mai discuti despre arestarea unei persoane, ci a doua. Ce faci cu drepturile copilului nenascut? Plus perioada imediat post partum, in care bebelusul depinde de mama?
Ca sa nu aduc in discutie oare ce daune s-ar putea acorda in cazul unei nasteri premature/avort spontan? E nashpa.
De aceea din punct de vedere moral nu se aresteaza o femeie gravida. Evident, din punct de vedere formal se poate.

luc4s

Post by luc4s » 16 Jan 2007, 12:18

La mine in oras e o hoata din buzunare care are pe putin 30 fapte, si cum naste, ramane din nou insarcinata.
De ceva timp n-a mai vazut arestul :lol:
Nici macar nu merg procurorii cu propunere de arestare la instanta. :?

Post Reply