cresterea nesimtita a leului in raport cu $ si euro
cresterea nesimtita a leului in raport cu $ si euro
dupa cum ati putut vedea in ultimile saptamani/luni atat Euro cat si Dolarul au scazut destul de mult spre disperarea celor care au negociate salariile in respectivele monede.
de aici si intrebarea...ce ar fi de facut? ce sfat ati da unor persoane aflate in aceasta situatie, in conditiile in care acestea (in marea lor majoritate lucratori in IT 8O ) nu si-au pus de loc aceasta problema in momentul negocierii CIM (in fond de atatia ani leul tot scade) si nu au auzit nici de principiul nominalismului monetar...
intreband si pe altii, mi s-a pomenit de clauza de risc valutar...
as vrea insa sa aud parerile voastre
de aici si intrebarea...ce ar fi de facut? ce sfat ati da unor persoane aflate in aceasta situatie, in conditiile in care acestea (in marea lor majoritate lucratori in IT 8O ) nu si-au pus de loc aceasta problema in momentul negocierii CIM (in fond de atatia ani leul tot scade) si nu au auzit nici de principiul nominalismului monetar...
intreband si pe altii, mi s-a pomenit de clauza de risc valutar...
as vrea insa sa aud parerile voastre
cine ti-a spus de clauza de risc valutar ti-a spus foarte bine. e un risc pe care tu il accepti in momentul in care iti negociezi salariul in valuta. este ca si cand ai cumpara actiuni. poti sa castigi sau sa pierzi. acum roata s+a intors muuult prea tarziu si in favoarea celor care asa cum spunea wittman de mai bine de 10 ani au tras de un amarat de salariu de 2 milioane platit de stat.
la urma urmei, revenirea leului ar trebui sa fie un motiv de bucurie, nu? si din cate am auzit la stiri nu e doar o revenire temporara de 1 luna -doua.
priveste si partea buna a lucrurilor: o sa platesti mai putin factura la telefon...
la urma urmei, revenirea leului ar trebui sa fie un motiv de bucurie, nu? si din cate am auzit la stiri nu e doar o revenire temporara de 1 luna -doua.
priveste si partea buna a lucrurilor: o sa platesti mai putin factura la telefon...

Aaaa, de-abia acum am citit cu atentie titlul subiectului. Adica cum "nesimtita"? Dar de "nesimtitul" de dolar care ne-a mancat zilele atatia ani ce zici? Lasa ca asa ii trebuie... as vrea sa apuc ziua in care o sa vad leul calculat in dolari...
imi vine sa rad ce e ce e drept dar atunci as simti dulcele gust al razbunarii... 

Clauzele de risc valutar sunt cele care sunt prevazute in contract cu scopul de a acoperi riscul. Un exemplu de astfel de clauza ar fi "daca euro scade cu mai mult de...fata de data incheirii contractului, se renegociaza pretul" (am formulat clauza destul de sumar)ilej wrote:cine ti-a spus de clauza de risc valutar ti-a spus foarte bine. e un risc pe care tu il accepti in momentul in care iti negociezi salariul in valuta. este ca si cand ai cumpara actiuni. poti sa castigi sau sa pierzi.