Amenda RON

Discutii privind procedura penala
Post Reply
siad

Amenda RON

Post by siad » 19 Dec 2006, 17:48

In actele oficiale se foloseste moneda nationala. Intr-un PV de contraventie intocmit de politia rutiera, a fost stabilita o amenda de 200 RON. Aceasta e o moneda care nu apare nicaieri in actele normative. Poate constitui acest fapt un motiv de nulitate?

wittmann

Post by wittmann » 19 Dec 2006, 17:51

Nici pe departe....

siad

Post by siad » 19 Dec 2006, 18:21

Cel mai rapid raspuns. Multumesc, dar n-am terminat. La plangerea impotriva pv-ului, politia depune intampinare si instanta respinge plangerea ca fiind nedovedita(art. 1169 Cod civil). Instanta retine in decizie ca petentul se face vinovat asa cum rezulta din copiile foto radar. Aici e buba(bomba): copiile arata 0 km/ora exact la ora specificata in pv. Decizia e definitiva, cu recurs in 15 zile. Ce sa mai invoce in recurs? Sa schimbe judele?

observer

Post by observer » 19 Dec 2006, 20:57

Prima lectie care am invatat-o pe forum a fost sa imi detaliez cat mai mult posibil spetele. Si de multe ori am constat ca "bombele" erau numai un mintea mea :D :oops: :fluierat: . Deci cuvantul cheie este : detalii

wittmann

Post by wittmann » 19 Dec 2006, 22:52

Cum a argumentat instanta de fond neluarea in considerare a fotografiilor?

siad

Post by siad » 20 Dec 2006, 11:15

S-a judecat in lipsa. Faptuitorul nu a primit citatie la ultimele 2 termene consecutive. Martorul indicat in pv a fost citat, nu a venit, s-a dispus aducerea cu mandat, s-a executat mandatul dar nu s-a adus martorul. Se pare ca nu l-au gasit! S-a retinut ca fotografiile radar dovedesc vinovatia si s-a respins plangerea. Aceasta e motivarea. Nefiind cineva in sala care sa le atraga atentia, cred ca nu s-a uitat nimeni atent la poze, probabil pt ca nu era vorba de depasirea vitezei. Chiar primele doua poze, depuse de IPJ ca proba, arata ca viteza e 0km/h la momentul consemnat in pv. Cum sa fii acuzat ca vorbesti la mobil in timpul mersului si ca nu ai centura daca viteza e 0km/h?. Gasiti vreo explicatie?

Luciann

Post by Luciann » 20 Dec 2006, 11:41

Stai la semafor

Post Reply