Cartea de munca

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
cicica

Cartea de munca

Post by cicica » 10 Dec 2006, 11:06

Cum pot sa-mi recupreze cartea de munca de la un angajator care nu vrea sa-mi dea inapoi acest document si care nu vrea sa-mi incheie contractul de munca. Nu vrea sa emita o decizie de incetare iar cei de la Camera de munca nu dau nici un fel de solutie.

kinga

Post by kinga » 10 Dec 2006, 11:50

stop... stai oleaca

daca angajatorul nu a incheiat CIM... nu are ce sa desfaca...

poti sa dai mai multe detalii??

acu.. eu banuiesc ca... te-ai prezentat la un loc de munca, cu carnet de munca cu tot... ai lucrat o perioada ..dupa care ai constatat ca angajatorul de fapt nu a incheiat CIM.. si refuza sa-ti predea carnetul de munca... sau nu am inteles bine. :?: :?: :?:

detalii...........

cicica

Post by cicica » 11 Dec 2006, 13:20

Treaba sta cam asa. M-am angajat cu contract de munca, inregistrat la Camera de munca. S-a facut inscrierea in carnet. La un moment dat angajatorul nu m-a mai primit la munca fara sa-mi justifice motivul si fara sa-mi plateasca ultimele doua luni pana la data la care nu m-a mai primit.
In momentul de fata nu vrea sa emita decizie de incetare a contracului de munca si nici nu vrea sa-mi dea cartea de miunca.

aiurel

Post by aiurel » 11 Dec 2006, 13:58

Ce te retine sa-ti dai demisia?
Carnetele sunt tinute la sediul societatii sau la ITM?

cicica

Post by cicica » 11 Dec 2006, 14:15

Am trimis demisia. Cartile sunt tinute la societate, nu la camera de munca si cei de la ITM vor o decizie a angajatorului pentru a incheia contractul de munca. In plus se pare ca nu a platit nici un fel de contributie si impozit.

cyclop

Post by cyclop » 11 Dec 2006, 16:55

O cale ar fi reclamatia la ITM. Bine, e posibil sa nu rezolvi mare lucru, dan poate-poate, daca le "arati pisica", se razgandesc... :grin:

cicica

Post by cicica » 11 Dec 2006, 17:09

am incercat-o si pe asta. M-au trimis la decretul 92/76 si la instanta si la ANAF pentru neplata datoriilor catre bugetul de stat.

kinga

Post by kinga » 11 Dec 2006, 19:45

din pacate ITM-ul are dreptate...
chiar daca fac un control..angajatorul se alege cu o amenda..dar asta nu rezolva problema ta.

Instanta.... dar nu si ANAF...
poti sa soliciti instantei
1. sa constate ca a incetat CIM in baza art. 79 Codul muncii ( sper ca ai trimis demisia cu scrisoare recomandata sau cu confimare de primire.... adica ai o dovada),
2.sa oblige societatea la inchiderea carnetului de munca,
3. la plata obligatiilor catre bugete...

succes... :floare: :floare: :floare:

lauraC

Post by lauraC » 14 Dec 2006, 09:55

si eventual plangere penala pentru neplata impozitelor cu retinere la sursa

Post Reply