Stim foarte bine cu totii, cat pot sa minta unii martori cand sint audiati (unii din interes, altii din prostie, altii din lasitate) si consider ca s-ar impune modificarea c.pr.civ astfel incat si in civil inregistrarile audio sa fie mijloace de proba.
Daca in penal insulta si calomnia puteau fi probate si cu inregistrati audio, in civil nu mai exista aceasta posibilitate.
Consider ca ar trebui acordata o mai mare importanta mijloacelor tehnice de proba fata de declaratiile martorilor chiar daca probele nu au o valoare dinainte stabilita.
Asta pt ca ...in vremurile noastre....se minte f.f. mult ....
Inregistrari audio in civil - propunere de lege ferenda
Vremurile sunt cum sunt...codul este desuet
Baza codurilor civile si de procedura civila se gaseste undeva in negura secolului XIX.Pe vremea aceea sluga era vita iar automobilul nu exista.Poate ca exista telefonia mobila
javascript:emoticon(n:!:n)
Exclamation dovada fiind ca nu s-au gasit nici un fel de cabluri de telefon....javascript:emoticon(n:lol:n)
Laughing.Lasind gluma la o parte ,intr-adevar se impune o adaptare radicala a codurilor la secolul XXI si ;la realitatile sociale de la noi.Insa vor fi foarte multi impotriva,majavascript:emoticon(n:roll:n)
Rolling Eyesrii marii avocati ,de exemplu,care din lipsa ambiguitatii nu vor avea de cistigat...

Exclamation dovada fiind ca nu s-au gasit nici un fel de cabluri de telefon....javascript:emoticon(n:lol:n)
Laughing.Lasind gluma la o parte ,intr-adevar se impune o adaptare radicala a codurilor la secolul XXI si ;la realitatile sociale de la noi.Insa vor fi foarte multi impotriva,majavascript:emoticon(n:roll:n)
Rolling Eyesrii marii avocati ,de exemplu,care din lipsa ambiguitatii nu vor avea de cistigat...
Ar fi util inregistrarea audio a sedintelor de judecata si in civil. Nu s-a intamplat niciodata sa sustineti ceva si sa se consemneze altceva? sau sa invoci o exceptie si nimeni sa nu te bage in seama?
Exista totusi posibilitatea conferita de C.p.c de a se stenodactilografia sedinta de judecata - obligatie imperativa pentru instanta la cererea partii interesate. Am avut o astfel de situatie si intrucat nu exista stenodactilograf intr-o Curte de Apel (de altfel nu exista in nici un fel de instanta din cate stiu), la strigatele repetate ale multimii de avocati, instanta a cedat psihic si a dispus "sa ne mutam in sala de penale ca sa putem inregistra". Asa k am inregistrarea dezabterii... Cu tot ce s-a spus... care face parte itegrala din decizie.
Un ultim aspect - cererea s-a admis dupa 2 recuzari, 1 bucata stramutare si 1 plangere la CSM.
Partea pozitiva e ca am castigat.
Exista totusi posibilitatea conferita de C.p.c de a se stenodactilografia sedinta de judecata - obligatie imperativa pentru instanta la cererea partii interesate. Am avut o astfel de situatie si intrucat nu exista stenodactilograf intr-o Curte de Apel (de altfel nu exista in nici un fel de instanta din cate stiu), la strigatele repetate ale multimii de avocati, instanta a cedat psihic si a dispus "sa ne mutam in sala de penale ca sa putem inregistra". Asa k am inregistrarea dezabterii... Cu tot ce s-a spus... care face parte itegrala din decizie.
Un ultim aspect - cererea s-a admis dupa 2 recuzari, 1 bucata stramutare si 1 plangere la CSM.
Partea pozitiva e ca am castigat.
inregistrari in civil?
Ba da ! Citeam incheierile de sedinta si ma intrebam,"eu, unde am fost?"