Liberare conditionata si procesul verbal intocmit

Discutii privind procedura penala
Post Reply
giovanni

Liberare conditionata si procesul verbal intocmit

Post by giovanni » 05 Nov 2006, 13:01

Art. 77 alin. (5) din Legea 275/2006 privind executarea pedepselor:
"Cand persoana condamnata se adreseaza direct instantei, cerand liberarea conditionata, odata cu cererea se trimite si procesul verbal intocmit de comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, impreuna cu documentele care atesta mentiunile cuprinse in acesta".
Vreau sa formulez cerere de liberare conditionata pentru un detinut, in numele acestuia, dar la momentul de fata nu exista nici un proces verbal intocmit de comisie in acest sens.
Intrebare: instanta va amana judecata si va face adresa catre comisia respectiva pentru intocmirea procesului verbal? Sau nu pot face cererea pana nu se intocmeste "docomentul"?

Melinda

Post by Melinda » 05 Nov 2006, 16:39

De regula, astfel de cereri se formuleaza (in penitenciar) direct de catre detinuti, si din aceast motiv cererea ajunge in instanta insotit de procesul verbal.

In situatia in care a existat doar cererea la dosar, la primul termen, insusi judecatorul a solicitat prin adresa procesul verbal.

Deci, poti depune linistit deocamdata numai cererea.

Aceste cererei, de regula, se resping, fata de propuneri care 99%, se admit.

justice4all

Post by justice4all » 30 Nov 2006, 19:07

am avut eu d-astea.te poti adresa direct instantei in eventualitatea in care comisia nu il propune ai deja termen si nu mai pierzi timpul.Daa il propune comisia cererea ta ramane fara obiect deoarece detinutul se poate adresa numai daca draga de comisie nu l-a propus, iar procesul verbal si cererea institutiei penitenciar formeaza obiectul altui dosar.

assido

Post by assido » 05 Dec 2006, 21:22

am avut si eu astfel de cereri. formulezi cererea, iar la primul termen soliciti instantei sa efectueze adresa la penitenciar - comisia de propuneri liberari conditionate pentru a intocmi si trimite la dosar procesul-verbal al petentului si caracterizarea acestuia. In mod normal pana la urmatorul termen ar trebui sa ajunga.

Post Reply