contract cetatean rep Moldova

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
monicaionescu

contract cetatean rep Moldova

Post by monicaionescu » 05 Dec 2006, 12:30

Cine poate sa-mi spuna daca este ok sa inchei contract de comision (ca pj) cu un cetatean moldovean? (si trimiterile la legislatia care ar reglementa asa ceva). Din punctul de vdere al taxelor pesupun corect ca cei 10% (impozit pe venit cu retinere la sursa) ii vars la administratia fin din sect in care are sediul pj?

Va multumesc!

varsatorsator

Post by varsatorsator » 05 Dec 2006, 15:02

poti sa inchei un astfel de contract.Contractul respectiv(din cate inteleg prestatorul de servicii va fi cetateanul moldovean) trebuie inregistrat la Directia gen a Finantelor Publice

monicaionescu

Post by monicaionescu » 05 Dec 2006, 15:28

varsatorsator wrote:poti sa inchei un astfel de contract.Contractul respectiv(din cate inteleg prestatorul de servicii va fi cetateanul moldovean) trebuie inregistrat la Directia gen a Finantelor Publice
Da, prestatorul e cet moldovean. Are permis de sedere, insa, din pacate, reglementarile sunt asa de incalcite, incat un contract de munca e imposibil sa-i fac (nu e imposibil, insa e complicat si ma leg la cap fara sa ma doara... stii cum e cand incerci sa faci un bine... :( ). Asa ca m-am gandit la solutia asta, evident, cu inregistrarea contr la adm fin de sector (adica unde sunt eu cu firma).
Multam!

Post Reply