Inchisoare pentru detinerea de petarde
--------------------------------------------------------------------------------
Folosirea si detinerea petardelor devine, incepand din acest an, infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la trei luni la un an.
Noua lege in domeniul pirotehnic va intra in vigoare de maine. Bateriile de artificii, petardele si rachetele au fost interzise cu desavarsire, singurele obiecte pirotehnice care pot fi folosite legal fiind artificiile, jerbele, mini facle si stelutele. Materialele pirotehnice interzise persoanelor fizice pot fi utilizate doar la evenimente organizate de firme avizate in acest sens. Important este si ca parintii vor raspunde in fata legii in cazul in care copiii lor vor fi prinsi cu astfel de obiecte. (D.E.I.)
Sursa: Ziua
Mie imi pare bine! Ani de-a randul iesitul pe strada in aceasta perioada reprezenta un calvar! :)
E mai bine asa!
Re: E mai bine asa!
Nici macar de aparare din oficiu nu beneficiez? :(deeea wrote:Inchisoare pentru detinerea de petarde
--------------------------------------------------------------------------------
se pedepseste cu inchisoare de la trei luni la un an.

Nu-i bai, ca-mi da cu suspendare.
Mie mi-s tare dragi artificiile si petardele, cel mai si cel mai tare imi place sa "pusc" cu rachetele, stiti cum e? Ca toata-mi tremura mana cand dau foc si suiera amenintator cand isi ia zborul, o iau la fuga sa ma feresc, (parca ar fi posibil), ca am senzatia ca explodeaza fix in capul meu...si strigam si sarim si aplaudam...Si a mai trecut un an.
Re: E mai bine asa!
[quote="JOJO"][quote="deeea"]Inchisoare pentru detinerea de petarde
se pedepseste cu inchisoare de la trei luni la un an.[/quote]
Nici macar de aparare din oficiu nu beneficiez? :(
Mie mi-s tare dragi artificiile si petardele, cel mai si cel mai tare imi place sa "pusc" cu rachetele, stiti cum e? Ca toata-mi tremura mana cand dau foc si suiera amenintator cand isi ia zborul, o iau la fuga sa ma feresc, (parca ar fi posibil), ca am senzatia ca explodeaza fix in capul meu...si strigam si sarim si aplaudam...Si a mai trecut un an.[/quote]
Da Jojo, atunci in noaptea de rev e misto (bine, cu exceptia situatiei cand iti intra in ochi
). Faza naspa e ca la mine in oras incepeau in alti ani sa bubuie chestii din astea de pe 1 dec, si efectiv te scoteau din minti.
Pana pe 1 ianuarie parca erai la bombardament.
se pedepseste cu inchisoare de la trei luni la un an.[/quote]
Nici macar de aparare din oficiu nu beneficiez? :(

Mie mi-s tare dragi artificiile si petardele, cel mai si cel mai tare imi place sa "pusc" cu rachetele, stiti cum e? Ca toata-mi tremura mana cand dau foc si suiera amenintator cand isi ia zborul, o iau la fuga sa ma feresc, (parca ar fi posibil), ca am senzatia ca explodeaza fix in capul meu...si strigam si sarim si aplaudam...Si a mai trecut un an.[/quote]
Da Jojo, atunci in noaptea de rev e misto (bine, cu exceptia situatiei cand iti intra in ochi

Pana pe 1 ianuarie parca erai la bombardament.
acum vreo ...hat! hat! ...multi ani, cand artificiile erau abia la inceput in tara noastra iesita din lipsurile comunismului, ce nu avusese a ne oferi placerile piromane ale capitalismului salbatic (ca multe alte placeri, de altfel), am primit cadou de la un unchi de-al meu niste artificii aflate in niste cutiute rotunde, ca cele continand solutie de baloane.
expolodau simpatic si scoteau tot felul de surprize : balonase, mini-jucarii de plus, brelocuri si nu mai tin minte ce altceva.
puteau fi "detonate" pe masa din bucatarie fara probleme.
incantati de efectele pirotehnice ale acelor artificii, am cerut unchiului sa imi mai aduca macar cateva, pentru Revelion.
dorinta mi-a fost indeplinit.
am decis sa le pastrez pentru seara de Revelion, pe care am petrecut-o ...nu acasa.
gazdele mele s-au dovedit extrem de de circumspecte la ideea detonarii in casa a artificiilor, cu toate asigurarile date.
una dintre cutiile cilindrice era...neagra si avea un cap de mort pe ea
.
totul era in germana , nici o explicatie in alta limba.
ca era germana sau japoneza, pentru oricare dintre cei prezenti la acea masa era tot una.
capul de mort a fost ignorat, pe motivul experientei capatate cu celelalte artificii.
gazdele s-au tot codit, invocand tot felul de pretexte pentru a nu da foc artificiei IN CASA.
oriunde altundeva da, dar in sufrageria lor nu.
mie in suta siguri ca facem ceea ce trebuie, am detonat...bomba.
caci despre o bomba era vorba.
nu tu fas fas, poc, ci fsssssfsfsffssfsffsfssss, lumina puternica, sfarait de dinamita, miros de fosfor.
cand toate aceste "detalii" au devenit evidente, era prea tarziu pentru a mai fi oprita explozia.
si ce explozie!!!
ai fi zis ca a explodat butelia din bucatarie.
capacul bombei a zburat in tavan si de acolo a ricosat imprastiindu-se prin toata camera.
a facut doua gauri imense in perdea.
concluzia gazdei:"lasa, draga, oricum trebuia sa schimb perdeaua!"
de atunci, NU MAI VREAU SA APROFUNDEZ ACEST CAPITOL.
asa ca da, mai bine asa...
expolodau simpatic si scoteau tot felul de surprize : balonase, mini-jucarii de plus, brelocuri si nu mai tin minte ce altceva.
puteau fi "detonate" pe masa din bucatarie fara probleme.
incantati de efectele pirotehnice ale acelor artificii, am cerut unchiului sa imi mai aduca macar cateva, pentru Revelion.
dorinta mi-a fost indeplinit.
am decis sa le pastrez pentru seara de Revelion, pe care am petrecut-o ...nu acasa.
gazdele mele s-au dovedit extrem de de circumspecte la ideea detonarii in casa a artificiilor, cu toate asigurarile date.
una dintre cutiile cilindrice era...neagra si avea un cap de mort pe ea

totul era in germana , nici o explicatie in alta limba.
ca era germana sau japoneza, pentru oricare dintre cei prezenti la acea masa era tot una.
capul de mort a fost ignorat, pe motivul experientei capatate cu celelalte artificii.
gazdele s-au tot codit, invocand tot felul de pretexte pentru a nu da foc artificiei IN CASA.
oriunde altundeva da, dar in sufrageria lor nu.
mie in suta siguri ca facem ceea ce trebuie, am detonat...bomba.
caci despre o bomba era vorba.
nu tu fas fas, poc, ci fsssssfsfsffssfsffsfssss, lumina puternica, sfarait de dinamita, miros de fosfor.
cand toate aceste "detalii" au devenit evidente, era prea tarziu pentru a mai fi oprita explozia.
si ce explozie!!!
capacul bombei a zburat in tavan si de acolo a ricosat imprastiindu-se prin toata camera.

concluzia gazdei:"lasa, draga, oricum trebuia sa schimb perdeaua!"
de atunci, NU MAI VREAU SA APROFUNDEZ ACEST CAPITOL.

asa ca da, mai bine asa...
[quote="leustean"]nu tu fas fas, poc, ci fsssssfsfsffssfsffsfssss, lumina puternica, sfarait de dinamita, miros de fosfor.
si ce explozie!!!

si ce explozie!!!