Buna ziua,
Sunt casatorita de 11 ani, am doi copii de 10 respectiv 6 ani. Nu am sa va expun aici motivele pentru care doresc sa divortez. Vreau sa ma informati asupra unor aspecte legate de impartirea bunurilor. cand ne-am casatorit nu am avut concret nici unul dintre noi nici o proprietate. parintii mei au avut un apartament care s-a vandut dupa un an de la casatorie. Cu banii obtinuti s-au cumparat doua garsoniere, una pentru mine si una pentru sora mea. Garsoniera a ramas pe numele parintilor mei pana in anul 2001 cand a fost vanduta si cu banii respectivi s-a cumparat un apartament cu 2 camere. Pe contractul de vanzare cumparare apar ca si cumparatori eu si sotul meu. Precizez ca vanzarea garsonierei a avut loc in aceeasi zi cu achizitionarea apartamentului(ma refer ca si acte de vanzare cumparare). Nu exista nici un act de donatie a banilor respectivi , incasati pe garsoniera si cu care s-a achizitionat apartamentul. Respectivul apartament a fost de asemenea vandut cu 32.000 de euro. Cu o parte din bani, respectiv 11.000 de euro plus un credit bancar de 30.000 de euro(credit al carui titular este sotul, eu coplatitor) s-a cumparat un apartament cu trei camere. Din restul de bani s-au platit taxe si renovarea apartamentului, mai avand disponibil cash in acest moment 8000 de euro. Spune-ti-mi, va rog, cum se va face impartirea bunurilor in aceasta situatie? Multumesc si astept un raspuns cat mai urgent.
vreau sa divortez
tot eu....
pentru ca nu am vrut ca primul mesaj sa fie prea lung si sa nu fie citit cu atentie, am preferat sa continui cu un al doilea. Ce se va intampla cu copiii? Stiu ca cel cu varsta peste 10 ani ar trebui chemat ca martor(nu stiu daca e cea mai buna exprimare) si stiu ca ma va alege pe mine, dar ce va fi cu cel de 6 ani, ca pe el nu-l va intreba nimeni. Copiii nu sunt implicati decat emotional in aceasta poveste. Sunt iubiti de ambii parinti, dar certurile din familie ii afecteaza psihic mai ales copilul mai mare este foarte afectat.Multumesc inca o data.