Am nevoie de un sfat si nu numai!

Familiei
Post Reply
Iris

Am nevoie de un sfat si nu numai!

Post by Iris » 21 Nov 2006, 14:19

Buna ziua.

Am 30 ani , un copil de 4 ani si o actiune de divort in instanta de 1 an.Pt.curajul meu de a inainta aceast divort , platesc acum cu varf si indesat ; si anume : am aflat acum cateva zile ca al meu copil a fost incredintat tatalui (!?) asta conform celor spuse de el ; nu am primit nici o instiintare , avocata care "m-a reprezentat" nu mai raspunde la telefon iar eu simt ca o iau razna. Tb.sa adaug ca intregul proces a fost o "cacialma" , martorii mei - care au fost citati - nu i-am adus la audieri pt.ca asa m-a sfatuit avocata pe care am avut-o.Intre timp casa in care am asta a fost vanduta , banii luati , lucrurile mele la fel.Eu am ramas cu o gramada de datorii , un copil care se pare ajunge pe mainile unui tembel si am ajuns sa stau sa ma intreb daca nu cumva era mai bine sa stau cu el , sa-mi cresc copilul in conditii mizere ( fara apa calda, fara caldura , fara lumina ..etc )....
Am nevoie de un ajutor , nici eu nu stiu incotro sa o mai iau!!

BABI

Post by BABI » 21 Nov 2006, 15:16

Ai facut o greseala fatala cand te-ai lasat pe mana avocatei, dar fara sa tii legatura permanent cu ea, sa te interesezi de cauza dedusa judecatii, de aducerea martorilor, chiar daca avocatul se opunea, solutia din dosar poate era alta, putin in favoarea ta. Acum nu ai altceva de facut decat sa introduci o actiune in instanta pentru reincredintare minor, motivata bine, cu dovezi in spate. Mai mult decat atat, daca sentinta nu aramas definitiva, alege un alt avocat mai cu experienta si ataca sentinta la instantele superioare, unde vei putea sa iti spui punctul de vedere, probe,etc. Situatia este delicata, intereseaza-te la arhiva instantei de dosar, mai sunt sanse.

Iris

Post by Iris » 21 Nov 2006, 16:25

Multumesc pt.raspuns.
As mai avea citeva intrebari :
1.O plingere penala la politie m-ar ajuta sa-mi recuperez din bunuri ?Este vb.despre faptul ca apartamentul in care am locuit pe perioada casatoriei a fost vandut si lucrurile luate (si cele dinainte de casatorie si cele dobindite pe perioada acesteia ).Ma gandeam daca pot face o plingere penala , cu autori cunoscuti , de furt de bunuri.
2.Publicarea unor materiale din adresa de e-mail ce fel de fapta se constituie?

bozo

Post by bozo » 21 Nov 2006, 17:15

Dar tu nu ai fost prezenta in instanta? Si de ce? Prezenta partilor la procesul de divort e obligatorie.

Iris

Post by Iris » 22 Nov 2006, 09:25

Am fost la termene , dar s-au gasit fel de fel de motive pt.amanare ; si s-a tot amanat pina cind fostul sot impreuna cu taica-su s-au dus la judecatoare si au spus ca nu ma mai prezint , desi eram in drum spre judecatorie.Ma rog , tot procesul a fost o mizerie , asta e justitia in Romania in care traim ; avocata mea mi-a spus ca imi comunica ea cind sa vin cu martorii si uite asa m-am trezit ca s-a dat sentinata din care reiese ca sint cea mai ordinara mama din lume si nu merit sa-mi cresc copilul.Am uitat sa spun ca , copilul este cu mine , iar pe taica-su nu-l intereseaza.Il intereseaza doar sa nu plateasca pensie alimentara.Atat.

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 22 Nov 2006, 13:39

E cam ciudat ce spui,dar sa zicem ca e asa...
Daca tu ai introdus divortul,in ziua cand nu te-ai prezentat,procesul s-ar fi incheiat prin respingerea cererii ca nesustinuta.
Nu vad cum s-a solutionat fara martori...
Te duci frumos la judecatorie la arhiva si te interesezi ce e cu dosarul,iar din condica de sedinta,la data cand stii ca a fost procesul,afli ce s-a intamplat(amanare sau scrie solutia) . Daca procesul e terminat,poti vedea din dosar ce anume s-a hotarat ca sa vezi ce ai de facut mai departe.Daca s-a amanat,te prezinti la termen,chiar si fara avocat.
Daca iti permiti,angajeaza un avocat.Insa,oricata incredere ai tu in el sau iti impune el sa ai,cand e vorba de soarta copilului tau si a ta,NU AI DREPTUL sa nu te prezinti de fiecare data.

Iris

Post by Iris » 22 Nov 2006, 14:22

S-a solutionat in urma audierii a 2 martori din partea lui care au spus tot felul de lucruri mizerabile despre mine , atata timp cit copilul i-a fost incredintat lui.La termenele pe care le-am avut am vazut clar ca intre judecatoare si avocata lui era o relatie mai mult decit profesionala ; se vedea asta din modul de adresare , discutiile intre ele 2 etc ;
Nu e ciudat nimic din ce spun , asa s-a intimplat ; in ziua in care ei s-au dus si au anuntat ca nu vin , au cerut proba cu martori ; s-a dat un nou termen ; am ajuns in sala de judecata si am cerut dosarul nr...cu minori ; s-a precizat in incheierea de sedinta ca m-am prezentat , ca am adus rezultatul anchetei sociale si s-a dat un nou termen.Tb.sa precizez ca avocata mea nu stia ca avem termen in ziua respectiva.
Pt.urmatorul termen avocata mi-a zis ca ma anunta cind e nevoie de martori .Si din acest moment a incetat sa-mi mai raspunda la telefon.

alexx77

Post by alexx77 » 22 Nov 2006, 19:24

Personal daca vrei sa te cred si sa te pot ajuta cu un sfat trimite aici documentele din dosar xeroxate si apoi scanate.
Sunt ferm convins ca cei de aici te pot mai mult decat ajuta daca vad aceste documente in "carne si oase"!

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 23 Nov 2006, 14:40

@Alexx77
Hmm...nnPot mai mult decat ajutann cei de pe forum?Cum?Ii admitem apelul si desfiintam hotararea primei instante?
Pe de alta parte,doamna are avocat,pe care l-a platit...
Mai dam noi pe-aici consultatii,dar nici chiar asa....cu scanari si xeroxari...

tfg1973

Post by tfg1973 » 25 Nov 2006, 15:57

poate daca as vedea hotararea primei instante as avea ceva de adaugat. asa...pe vorbe...

Iris

Post by Iris » 27 Nov 2006, 12:50

Va multumesc tuturor.

Nu stiu incotro sa o iau.Mi-au luat tot : lucruri , bunuri acum si copilul.Am ramas doar cu multe datorii....Ma simt ca un caine haituit ;inutil sa spun ce simt si ce traiesc.Si totul drept rasplata ca am refuzat sa traiesc alaturi de el!

Pelerinul

Post by Pelerinul » 27 Nov 2006, 13:34

Si uite asa, de vina e tot justitia din Romania.
Iris, e clar ca situatia ta este foarte delicata dar vina pentru asta nu este a justitiei ci in primul rand a ta. Daca te interesa sa obtii ceea ce ti se cuvenea, inclusiv copilul minor spre crestere trebuia sa depui mai multa diligenta. Incepand cu faptul ca avocata putea fi concediata si puteai angaja alt avocat, pana la a ajunge la timp in sala de sedinte.
Oricum, dupa ce ti se va comunica hotararea vei avea la dispozitie o cale de atac in care inca mai poti remedia situatia. Bafta multa!

Post Reply