Instantele primesc cererile de divort depuse prin mandatar in cele 4 situatii prevazute de art. 614.
In practica, mai intalnite sunt cazurile in care reclamantul are resedinta in strainatate(cei ce lucreaza in strainatate).
Se face aplicatia principiului :cine poate mai mult poate si mai putin.
Si prezenta partilor la judecata in fond si prezentarea personal a cererii de divort de catre reclamant au acelasi scop: impacarea sotilor.
Problema: intre cele doua momente, care inseamna " mai mult" si care "mai putin".
Eu consider, spre deosebire de opinia PROCURORULUI, ca depunerea cererii de divort reprezinta "mai putin".
Aspect de elucidat !
PENTRU PROFESOARA
PENTRU PROFESOARA
Sa presupunem ca esti avocat si clientul tau locuieste in strainatate. Te intreaba daca poti sau nu sa obtii divortul fara ca el sa vina in tara. Tu spui da pot si clientul tau, multumit, iti plateste un onorariu substantial.
Tu, in calitate de avocat, te prezinti la judecatorul de serviciu si acesta, dupa ce inregistreaza cererea, pune pe cerere urmatoarea rezolutie : SE VA FIXA TERMEN DE JUDECATA IN SEDINTA PUBLICA DUPA CE RECLAMANTUL SE VA PREZENTA PERSONAL PENTRU A INDEPLINI OBLIGATIA PREVAZUTA DE ART. 613 COD. PR. CIV.
CUM PROCEDEZI IN ACEASTA SITUATIE?
Sa presupunem ca esti avocat si clientul tau locuieste in strainatate. Te intreaba daca poti sau nu sa obtii divortul fara ca el sa vina in tara. Tu spui da pot si clientul tau, multumit, iti plateste un onorariu substantial.
Tu, in calitate de avocat, te prezinti la judecatorul de serviciu si acesta, dupa ce inregistreaza cererea, pune pe cerere urmatoarea rezolutie : SE VA FIXA TERMEN DE JUDECATA IN SEDINTA PUBLICA DUPA CE RECLAMANTUL SE VA PREZENTA PERSONAL PENTRU A INDEPLINI OBLIGATIA PREVAZUTA DE ART. 613 COD. PR. CIV.
CUM PROCEDEZI IN ACEASTA SITUATIE?
O asemenea rezolutie poti sa obtii doar daca cererea de divort nu a fost insotita de actele necesare pentru a justifica situatia care permite depunerea cererii prin mandatar (ma refer la cele 4 situatii prevazute in art.614).
Pe de alta parte, daca ai ajuns in aceasta situatie si nu stii ce sa faci, ii dai banii inapoi clientului.
Pe de alta parte, daca ai ajuns in aceasta situatie si nu stii ce sa faci, ii dai banii inapoi clientului.
Daca clientul tau este incapabil, ce valabilitate are mandatul tau ?profesoara wrote:O asemenea rezolutie poti sa obtii doar daca cererea de divort nu a fost insotita de actele necesare pentru a justifica situatia care permite depunerea cererii prin mandatar (ma refer la cele 4 situatii prevazute in art.614).
Stii si singur raspunsul, nu ?Norocel wrote:Daca clientul tau este incapabil, ce valabilitate are mandatul tau ?profesoara wrote:O asemenea rezolutie poti sa obtii doar daca cererea de divort nu a fost insotita de actele necesare pentru a justifica situatia care permite depunerea cererii prin mandatar (ma refer la cele 4 situatii prevazute in art.614).
Il stiu, sigur ca il stiu dar m-am gandit ca poate "profesoara" stie ceva care nu stiu eu si daca intreb imi raspunde.ELIS wrote:Stii si singur raspunsul, nu ?Norocel wrote:Daca clientul tau este incapabil, ce valabilitate are mandatul tau ?profesoara wrote:O asemenea rezolutie poti sa obtii doar daca cererea de divort nu a fost insotita de actele necesare pentru a justifica situatia care permite depunerea cererii prin mandatar (ma refer la cele 4 situatii prevazute in art.614).