concediu medical dupa conc.crestere copil

inregistrari contabile, taxe si impozite, expertize contabile, evaluari, TVA
Post Reply
lucika

concediu medical dupa conc.crestere copil

Post by lucika » 21 Nov 2006, 14:12

vreau si eu un sfat.

In perioada 1 ianuarie 2005-13 octombrie 2006 am fost in concediu de inngrijire copil pina la varsta de 2 ani. In perioada 16 octombrie -27 octombrie am figurat, dupa reluarea activitatii, in concediu medical. Vreau sa stiu care se considera baza de calcul pentru acest concediu medical. Exista o baza de calcul -salariu minim pe economie? De cand? de ce nu sa considera baza indemnizatia pentru crestere copil pe care o ridicam de la ministerul solidaritatii si protectiei sociale?

BABI

Post by BABI » 22 Nov 2006, 15:29

Baza de calcul estre salariul minim, de la data de cand ai contribuit. Nu se poate lua in calcul baza indemnizatiei pentru crestere copil.Mai multe detalii gasesti in legea asigurarilor sociale.

maxxim

Post by maxxim » 24 Nov 2006, 13:16

iegzista o explicatie dar ea nu-i asa de simpla!

avem OUG nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate care stabileste ce inseamna stagiu de cotizare....

concediul pt cresterea copilului pana la varsta de 2 ani face obiectul altui act - OUG nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului. din lecturarea actului respectiv aflam ca pt perioada in care se beneficiaza de indemnizatia respectiva, se calculeaza si se plateste contributia individuala de asigurari sociale de sanatate dar din bugetul statului..... :roll:

revenind, perioada face parte din stagiul de cotizare , dar e parerea mea.
Guvernul a uitat de cic in OUG nr. 158/2006, asa ca totul tine de interpretare. culmea este ca cei de la Casa de sanatate nu considera respectiva perioada nici contributiva, nici asimilata. 8O

Post Reply