stie cineva ceva.....

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
croc

stie cineva ceva.....

Post by croc » 30 Nov 2004, 14:56

stiti ceva despre o ordonanta cred, conform careia nu ai voie sa introduci in denumirea firmei cuvantul roman, romania, etc. decat in anumite conditii?
iarndaca ai un asemenea cuvant, ar trebui sa faci nu stiu ce demersuri...
stiti ceva?

mihaiela

Post by mihaiela » 30 Nov 2004, 15:35

Vezi Ordonanta Guv. nr.72/2004 privind modif.legii registrului comertului, publicata in MO nr.791/27.08.2004.

dinubocos

Post by dinubocos » 30 Nov 2004, 15:42

In Normele de aplicare a OG nr.72/2004 gasesti si procedura pentru a obtine acordul pentru pastrarea unor astfel de cuvinte desi din cate retin termenul pentru o astfel de procedura a expirat.

croc

Post by croc » 30 Nov 2004, 16:09

multumiri;
se pare ca expira prin februarie;

Zgabeata_Iftode

Post by Zgabeata_Iftode » 30 Nov 2004, 16:25

Oricum e aproape o formalitate, nu am auzit pe cineva sa se planga ca nu i-au dat acordul. Singura parte mai aiurea este ca dureaza destul de mult pana iti trimite registrul comertului acceptul dat de SGG.
Bafta multa

croc

Post by croc » 30 Nov 2004, 17:51

gilette romania nu a primit acordul;

p.s. nu stiu daca am scris corect denumirea firmei;

fanna

Post by fanna » 30 Nov 2004, 22:36

Sunt si norma interne ale Oficiului National al Registrului Comertului, care interzic asa ceva.
Nu mai demut decit ieri a vanit o astfel de norma prin care se interzice introducere i ndenumirea unei societeta termenul de universitar, invatamint, etc, numai cu acordul ministerului de resort.

fanna

Post by fanna » 30 Nov 2004, 23:02

hg 1296/13.08.2004- normele metodologice de aplicare a og 72/2004
si dupa cit am citit eu ordonanta, inseamna ca zilele acestea au aparut ceva completari la ea prin norme interne... am sa ma interesez joi de aceste norme interne, ca nu le am nici eu inca...si miine nu se lucreaza :)

diana80

Post by diana80 » 01 Dec 2004, 03:24

Lege nr. 519 din 23/11/2004, privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 72/2004 pentru modificarea art. 39 din Legea nr. 26/1990 privind registrul comertului

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 1109 din 26/11/2004

Articol unic. - Se aproba Ordonanta Guvernului nr. 72 din 13 august 2004 pentru modificarea art. 39 din Legea nr. 26/1990 privind registrul comertului, adoptata in temeiul art. 1 pct. I.9 din Legea nr. 291/2004 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante si publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 791 din 27 august 2004, cu urmatoarele modificari:

1. La articolul I, alineatele (1), (2), (3) si (8) ale articolului 39 vor avea urmatorul cuprins:
"Art. 39. - (1) Oficiul registrului comertului va refuza inscrierea unei firme care, neintroducand elemente deosebite in raport cu firme deja inregistrate, poate produce confuzie cu acestea.
(2) Se interzice inscrierea unei firme care contine cuvintele: "stiintific", "academie", "academic", "universitate", "universitar", "scoala", "scolar" sau derivatele acestora.
(3) Inscrierea unei firme care contine cuvintele: "national", "roman", "institut" sau derivatele acestora ori cuvinte sau sintagme caracteristice autoritatilor si institutiilor publice centrale se realizeaza numai cu acordul Secretariatului General al Guvernului.
............................................................................................
(8) Verificarea disponibilitatii firmei si a emblemei se face de catre oficiul registrului comertului inainte de intocmirea actelor constitutive sau, dupa caz, de modificare a firmei sau a emblemei."

2. La articolul II, alineatele (3) si (4) vor avea urmatorul cuprins:
"(3) In cazul in care firma contine cuvintele: "stiintific", "academie", "academic", "universitate", "universitar", "scoala", "scolar" sau derivatele acestora, persoana juridica este obligata sa isi modifice in mod corespunzator denumirea firmei, in termen de maximum 3 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante.
(4) In cazul in care autoritatea competenta refuza eliberarea acordului prevazut la alin. (1), persoana juridica este obligata sa isi modifice in mod corespunzator denumirea firmei, in termen de maximum 3 luni de la data la care refuzul de emitere a acordului ramane irevocabil, prin epuizarea cailor de atac prevazute de lege."

Post Reply