cheltuieli de judecata

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
Post Reply
kow

cheltuieli de judecata

Post by kow » 16 Nov 2006, 13:21

cum se procedeaza in cazul in care unitatea a platit cheltuieli de judecata?
se trec pe costuri sau se imputa persoanelor gasite vinovate?
va rog si un text de lege aplicabil......
merci

aho

Post by aho » 16 Nov 2006, 13:26

sc a fost obligata la cheltuieli nu c.j.
contabilul sa faca inregisrarile, dar exista sigur cont pentru ele.
nu mai exista decizia de imputare, exista doar raspunderea patrimoniala a pj, si trebuie dovedite toate cond. RCD.

kow

Post by kow » 16 Nov 2006, 13:39

societatea in cauza nu e societate privata, si in consecinta este controlata de diverse institutii gen curtea de conturi, etc....
am folosit termenul de imputare ca nu scriu prea mult, firesc se va angaja raspunderea conform dispozitiilor din codul muncii, daca se va decide acest lucru...
eu n-am facut nici o referire la c.j. fireste ca exista un cont pentru aceste cheltuieli... ideea e ce faci cu ele dupa ce le-ai inregistrat....le treci pe costuri (dar care e norma juridica) sau cauti persoana din vina careia s-a ajuns in situatia asta (si in cazul acesta cum procedezi, numesti comisie de analiza a situatiei care a dus la respectivul litigiu sau cum?)?
ideea e sa fim acoperiti in cazul unor controale de genul celor precizate.pt ca astia ajung sa ti le puna tie in carca, daca nu le arati ceva, un act normativ....

BABI

Post by BABI » 16 Nov 2006, 15:10

Nu se poate imputa c.j. aceste cheltuieli, doar nu este culpa lui ca a pierdut procesul, in situatia financiara a societatii exista inregistrat acest litigiu, daca se castiga, firma din banii incasati ii trece la venituri extrabugetare, daca il pierde, banii care este obligata sa-i dea ii prinde intr-un cont special la contabilitate ca pierdere financiara.Legislatia specifica este codul fiscal si celelalte legi specifice contabilitatii.

kow

Post by kow » 16 Nov 2006, 16:08

de unde si pana unde a reiesit ca se imputa consilierului juridic?
eu am intrebat daca e vreun text de lege care-mi permite sa le trec pe costuri... in caz ca nu e, sa ma indrept impotriva celui din cauza caruia s-a ajuns in situatia de a ne judeca. spre ex. persoana care a intocmit gresit o decizie de personal sau cel care avea anumite atributii pe care le-a incalcat, chestii de astea.
normal ca nu raspunde c.j. c.j. reprezinta cu actele care sunt in dosar.daca instanta retine in hot spre exemplu ca decizia este nula deoarece n-a fost comunicata in termenul prev de lege, pot atrage raspunderea sal. cu astfel de atributii?
mie mi-e sa nu zica curtea de conturi sau altii ca ei ca de ce le-am trecut pe costuri si nu le-am imputat....

Post Reply