55 lit b c.m.

Discutii privind litigiile de munca
maxxim

Post by maxxim » 10 Nov 2006, 14:58

ilepop wrote:in cazul in care nu stau acea perioada de "preaviz" ce pot pati?
Mentiunea aceea mi-o putea adauga si dupa ce plecam si ma puteam trezi cu desfacerea contractului de munca pt absente nemotivate?
Eu nu mai stiu ce sa fac...
incearca sa obtii o renuntare a angajatorului la termenul de preaviz, macar partiala .

ilepop

Post by ilepop » 10 Nov 2006, 15:33

nu imi va da nimic deoarece "voi vedea eu cine este el"
:roll: :(

bibi

Post by bibi » 14 Nov 2006, 11:34

tot ce ati spus pana acum a fost total pe langa subiect ...
MOTIVE :
01. in cazul incetarii raporturilor contractuale de munca conf.art.55lit.b din CM (acordul partilor) preavizul nu poate fi impus...
02. esti obligata la preaviz doar in caz de demisie
03. prin aprobarea acordata pe cererea ta ...chiar si in copie ...atentie cu numar de inregistrare si toate celelalte conditii este suficienta ....
04. in momentul incetarii CIM trebuia ca angajatorul sa iti comunice o decizie de incetare a raporturilor contractuale de munca in care sa specifice temeiul legal si termenul de contestatie ....
05.practica jud. este net in favoarea angajatului si poti obtine foarte usor o hot.jud. prin care sa se considere incetarea cim la data de___conf.art.55lit b din CM.. in conditiile in care faci dovada existentei vreunui prejudiciu se pot obtine daune...
06. introdu o cerere la trib.tau de domiciliu ...se judeca in regim de urgenta si nu te costa nimic .............bafyta si lupta pentru dreptul tau!!!

kinga

Post by kinga » 15 Nov 2006, 08:55

o intrebare Bibi..daca imi permiti:

Art. 55 lit b codul muncii:

ca urmare a acordului partilor la data convenita de acestea...

ce intelegi tu prin data convenita de acestea????

bibi

Post by bibi » 15 Nov 2006, 15:07

kinga wrote:o intrebare Bibi..daca imi permiti:

Art. 55 lit b codul muncii:

ca urmare a acordului partilor la data convenita de acestea...

ce intelegi tu prin data convenita de acestea????
scumpa ....
data convenita de catre ambele parti este in cazul de fata DATA LA CARE A SOLICITAT ANGAJATUL INCETAREA CIM-ULUI !! avand in vedere aprobarea acordata pe cerere (chiar si in copie) se prezuma faptul ca angajatorul a fost de acord initial cu aceasta data !!! 55 lit.b din CM a fost introdus tocmai in vederea accelerarii unor astfel de prodeduri de incetare a raporturilor contractuale de munca ....
retine insa faptul ca angajatorul NU ESTE IN MASURA SA ACORDE EL PREAVIZ LA INCETAREA CIM INDIFERENT CARE ESTE TEMEIUL LEGAL(CU EXCEPTIA CONCEDIERII CARE NU INTRA IN DISCUTIE IN CAZUL DE FATA )) !!! PREAVIZUL ESTE ACORDAT DOAR DE ANGAJAT IN CAZUL DEMISIEI !!!
ACEST ASPECT TREBUIE SA IL EXPLOATEZE LA MAXIMUM !!! LA INCETAREA RAPORTURILOR DE MUNCA CONF.ART.55LITB DIN CM PERTILE TREBUIE SA CADA DE ACORD CU PRIVIRE LA DATA INCETARII CIM . ORICUM EU AS SFATUI PERSOANA IN CAUZA SA NU SE AGITE PREA MULT ... SA SOLICITE ANGAJAREA LA NOUL LOC DE MUNCA CONF.ART.35 DIN CM SI LA VECHIUL LOC DE MUNCA CONCEDIU FARA PLATA SAU SUSPENDAREA PENTRU MOTIVE MEDICALE ETC (PORTITE SUNT DESTULE) !!!
LAMURITA ???

Post Reply