Discutii privind procedura civila
-
mamica_dulce

Hai sa mai auziti una noua. Debitoarea invoca prin intampinare, asa in disperare, exceptia prematuritatii actiunii pe neindeplinirea procedurii prealabile si exceptia inadmisibilitatii actiunii introdusa gresit pe

somatia de plata.
Instanta mai invoca si ea inadmisibilitatea actiunii dar pe neindeplinirea procedurii prealabile. Si a ramas in pronuntare.
Am ramas interzisa si nu-mi vine sa cred ca o sa-mi respinga pe asa ceva.
M-am tampit eu sau mai nou se face conciliere si pe somatie?
-
alexx77
Inainte de modificarea procedurii civile cand somatia se judeca la tribunal am intalnit judecatori care nu vroiau sa ia in seama 720 indice 1 in procedura somatiei.Insa de cand judecatoria a devenit competenta va trebui sa faci concilierea pt. somatie.Asta e! Mai intarzie putin dar se rezolva...
-
norocel
Procedura somatiei de plata a fost reglementata pentru a obtine urgent un titlu executoriu pentru o creanta certa, lichida si exigibila.
Dupa parerea mea nu este necesara concilierea prealabila.
De altfel, am vazut practica la ICCJ in care se retine ca procedura somatiei de plata poate inlocui procedura concilierii.
-
kynes
Nu e nevoie de conciliere la somatie...
-
myado
dar totusi e bine sa fie....
-
kynes
Citat:
dar totusi e bine sa fie....
... pentru ca nu stii peste ce judecator dai....
-
myado
cooorect
-
avdoo
pe naiba cu concilierea.
judele ala e timpit.
nu e nevoie. somatia de plata e o rocedura speciala strict prevayuta de ord. 5. are dreptate norocel
-
seashell
Subiectul este interesant. Personal consider ca trebuie facuta concilierea mai ales in cazurile in care somatia de plata este introdusa dupa o perioada lunga de la data scadentei (in cele mai multe cazuri cand penalitatile sunt babane). Consider ca intr-un asemenea caz nici macar urgenta procedurii nu se mai justifica.
-
deeea
Eu pentru mai multa siguranta as recomanda si procedura concilierii.
Vorba cuiva de pe forum, nu stii peste ce jude dai!
-
cyclop
Concilierea se impune numan asa, preventiv, pentru situatia in care ti se respinge cererea pe OG 5. Si poate fi facuta in paralel cu judecarea cererii de emitere a somatiei. Pt. somatie nu trebuie, fara urma de indoiala.
-
kynes
Doctrina si practica (atat cat stiu eu) sunt unanime in a considera ca nu e nevoie de conciliere.
Dar, orice e posibil cu justitia din Romania...
-
mamica_dulce
Instanta admite exceptia si respinge actiunea.
De acum stiu, conciliere si apoi somatie. De parca nu era suficient ca-ti respingea actiunea numai ce striga debitorul "comporta discutii pe fond" .

-
kynes
Solutia e total gresita! Numai ca nu ai nicio cale de atac.