Contestatie proces verbal de contraventie - urgent
Contestatie proces verbal de contraventie - urgent
Ce sanse am cu un proces verbal in care au fost trecute eronat unele dintre datele de identificare ale contraveninetului (Nr. de la Registru Comertului nu apartine contravenientului), celelalte date sunt corecte - numele, sediul si codul unic de inregistrare.
Re: Contestatie proces verbal de contraventie - urgent
De temei nu zici nimic !?aiurel wrote:Ce sanse am cu un proces verbal in care au fost trecute eronat unele dintre datele de identificare ale contraveninetului (Nr. de la Registru Comertului nu apartine contravenientului), celelalte date sunt corecte - numele, sediul si codul unic de inregistrare.
ordonanta 2/2001 este f clara :
art. 17 "Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesuli verbal. Nulitatea se constata si din oficiu."[/i][/b]
art. 17 "Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesuli verbal. Nulitatea se constata si din oficiu."[/i][/b]
Intr-adevar in art 16 se cer mai multe date in cazul in care contravenientul este persoana juridica . INSA , sub sanctiunea nulitatii sunt doar cele prevazute de art. 17.
Plus ca, ai grija, nu este vb de contestatie la procesul verbal, ci de o plangere adresata autoritatii de care apartine agentul constatator - a se vedea cai de atac in Ord. 2 .
Nu cred ca ai portita de scapare !
Plus ca, ai grija, nu este vb de contestatie la procesul verbal, ci de o plangere adresata autoritatii de care apartine agentul constatator - a se vedea cai de atac in Ord. 2 .
Nu cred ca ai portita de scapare !
In practica se resping plangerile contraventionale daca nu poti dovedi un prejudiciu, chiar daca lipsesc elemente prevazute de art.16 sub sanctiunea nulitatii!!!
Asta nu inseamna ca nu trebuie sa faci plangerea.
Cauta orice viciu de forma si cere in subsidira schimbarea sanctiunii din amenda contraventionala in avertisment.
Asta nu inseamna ca nu trebuie sa faci plangerea.
Cauta orice viciu de forma si cere in subsidira schimbarea sanctiunii din amenda contraventionala in avertisment.