Contestatie proces verbal de contraventie - urgent

Discutii privind procedura civila
Post Reply
aiurel

Contestatie proces verbal de contraventie - urgent

Post by aiurel » 23 Oct 2006, 09:29

Ce sanse am cu un proces verbal in care au fost trecute eronat unele dintre datele de identificare ale contraveninetului (Nr. de la Registru Comertului nu apartine contravenientului), celelalte date sunt corecte - numele, sediul si codul unic de inregistrare.

luc4s

Post by luc4s » 23 Oct 2006, 10:01

Greseala asta poate fi refacuta de organul constatator. :wink:
Si firma e identificabila, e doar caz de nulitate relativa, si nu cred ca va tine :razz:

Samurai

Re: Contestatie proces verbal de contraventie - urgent

Post by Samurai » 23 Oct 2006, 10:30

aiurel wrote:Ce sanse am cu un proces verbal in care au fost trecute eronat unele dintre datele de identificare ale contraveninetului (Nr. de la Registru Comertului nu apartine contravenientului), celelalte date sunt corecte - numele, sediul si codul unic de inregistrare.
De temei nu zici nimic !?

aiurel

Post by aiurel » 23 Oct 2006, 11:16

Temeiul in care a fost aplicat e mai greu de constestat deoarece este vorba de o amenda data de catre cei de la drumuri - depasire de cantar - singura mea speranta fiind forma procesului verbal.

aiurel

Post by aiurel » 23 Oct 2006, 11:26

Luc4s wrote:Greseala asta poate fi refacuta de organul constatator. :wink:
Si firma e identificabila, e doar caz de nulitate relativa, si nu cred ca va tine :razz:
Firma este identificabila - dar care firma.
R- ul apartine unei frime
J - ul apartine unei alte firme.

Samurai

Post by Samurai » 23 Oct 2006, 11:34

Asa si ce? Ordonantza 2 ce zice?

aiurel

Post by aiurel » 23 Oct 2006, 14:47

Cred ca face referire numai la nume si sediu ca elemente obligatorii.
Dar nu face o alta referire la celelalte elemente de identificare ale uni persoane juridice.

pepita

Post by pepita » 24 Oct 2006, 13:32

ordonanta 2/2001 este f clara :
art. 17 "Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesuli verbal. Nulitatea se constata si din oficiu."[/i][/b]

aiurel

Post by aiurel » 24 Oct 2006, 15:59

Stiam de acele prevederi.
Ce este mai interesant - prevederile art. 16 din O.G. 2/2001 fac mentiune, din cate imi aduc aminte, cu privire la toate datele de identificare ale unei persoane juridice, nu numai la nume si sediu.

pepita

Post by pepita » 25 Oct 2006, 15:19

Intr-adevar in art 16 se cer mai multe date in cazul in care contravenientul este persoana juridica . INSA , sub sanctiunea nulitatii sunt doar cele prevazute de art. 17.

Plus ca, ai grija, nu este vb de contestatie la procesul verbal, ci de o plangere adresata autoritatii de care apartine agentul constatator - a se vedea cai de atac in Ord. 2 .

Nu cred ca ai portita de scapare !

Pelerinul

Post by Pelerinul » 26 Oct 2006, 19:53

In practica se resping plangerile contraventionale daca nu poti dovedi un prejudiciu, chiar daca lipsesc elemente prevazute de art.16 sub sanctiunea nulitatii!!!
Asta nu inseamna ca nu trebuie sa faci plangerea.
Cauta orice viciu de forma si cere in subsidira schimbarea sanctiunii din amenda contraventionala in avertisment.

aiurel

Post by aiurel » 27 Oct 2006, 07:12

Plangerea este facuta.
Astept sa vedem ce decide instanta si va anunt.

Post Reply