renuntarea la judecata : exceptie ?

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
ursu

renuntarea la judecata : exceptie ?

Post by ursu » 23 Oct 2006, 14:59

Punere in posesie prin executare silita :
debitorul, in cuprinsul procesului-verbal de intelegere a partilor, intocmit de executorul judecatoresc, renunta la judecarea eventualelor actiuni privind cauza, urmind sa se inteleaga cu creditorul pt. o suma de bani, in termen de 1 luna.
Cu o zi inainte de intocmirea p-v, debitorul formuleaza contestatie la ex., in care insista.
Creditorul, in judecarea contest.la ex. si a suspendarii executarii sil.formulata de catre debitor, poate ridica pe cale de exceptie renuntarea la judecata ? :?
:cafea:

krisstina

Post by krisstina » 23 Oct 2006, 16:37

Cred ca este vorba mai degraba de negocierea unei tranzactii, ce urma sa se incheie cand partile vor fi stabilit suma de bani de care vorbesti.

corect

Post by corect » 23 Oct 2006, 16:39

In mod categoric, creditorul nu poate sa invoce o astfel de exceptie!

ursu

Post by ursu » 23 Oct 2006, 18:18

krisstina wrote:Cred ca este vorba mai degraba de negocierea unei tranzactii, ce urma sa se incheie cand partile vor fi stabilit suma de bani de care vorbesti.
ok! :floare:

Dar debitorul in timpul asta in loc sa se inteleaga cu creditorul, face in continuare actiuni in instanta!
In p-v de intelegere intre parti nu se face vorbire de bani - sorry, eu am prezentat gresit speta :mrgreen: - ci doar ..."debitorul solicita termen pina pe data de... sa se inteleaga fie pe lotul obtinut conf. dos.nr..,sau tot pina la acea data sa se inteleaga cu creditorul pt. solutionarea litigiului creat...creditorul este de acord cu termenul propus..... debitorul se angajeaza ca renunta la eventualele actiuni in instanta privind prezenta cauza.."
Si acum se judeca in contestatie la executare!
Cum poate fi folosita acest p-v de intelegere a partilor in motivarea cererii de respingere a suspendarii executarii si a contestatiei ?
:cafea: :cafea: :cafea:

tuareg

Post by tuareg » 26 Oct 2006, 22:10

Din pacate pt. creditor, nu vad cum poate folosi pv in scopul de care spui.
Chiar daca intelegerea partilor ar fi fost consfintita prin hot. jud., tot si-ar fi pastrat caracterul conventional -adica partea ar fi putut sa sustina ca e nelegala pe calea unei CE.
Partea nu e legata de cele consemnate in pv si daca vrea sa faca CE, are dreptul.

:cafea: :cafea: :cafea:

Post Reply