somatie de plata /executare

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
megy

somatie de plata /executare

Post by megy » 18 Oct 2006, 15:28

Am obtinut o ordonanta de somatie de plata in calitate de creditor, intre timp societatea debitoare si-a schimbat sediul, fara sa anunte un alt sediu. Ce pot sa fac in continuare pentru a recupera sumele datorate de debitoare? Ma pot intoarce impotriva administratorului societatii debitoare?

kynes

Post by kynes » 18 Oct 2006, 15:53

Incearca mai intai sa afli noul sediu al debitoarei.... Faci o cerere de furnizare informatii la Registrul Comertului si cu hartia in care scrie noul sediu si cu Ordonanta te duci la executor...

lauraC

Post by lauraC » 18 Oct 2006, 16:00

Nu. A verificat la ORC?

megy

Post by megy » 18 Oct 2006, 19:00

Am verificat la ORC si nu are nici o modificare de sediu trecuta, insa in fapt le-a fost suspendat contractul de inchiriere pe sediul inregistrat la ORC, bineinteles pentru neplata chiriei

totem

Post by totem » 19 Oct 2006, 08:31

asta e o teapa!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: v-a luat de prosti!!!! :mrgreen: :mrgreen:

lauraC

Post by lauraC » 19 Oct 2006, 10:01

Daca debitul este in cuantumul prevazut de lege, mergi pe procedura insolventei. Daca nu ... Ai putea totusi sa incepi executarea silita. S-ar putea sa dai peste niscaiva conturi. Ideal ar fi sa existe si bani in ele. :-P

varsatorsator

Post by varsatorsator » 19 Oct 2006, 23:19

incepe executarea. daca se gasesc conturi bancare cu bani bine daca nu asteapta.mi s-a intamplat o situatie identica si ma rugau sa actionez sa deblochez conturile dupa ce mi-au facut plata pt ca nu puteau la randul lor sa faca o plata pt ca nu aveau hartia de la executor ca datoria a fost achitata si conturile pot fi deblocate. conditia este sa ruleze bani prin banca sau banci.

norocel

Post by norocel » 20 Oct 2006, 05:50

Nu am inteles cum de s-a incuviintat executarea silita?
Nedumerirea mea este legata de faptul ca nu se pot investi cu formula executorie somatiile care nu au fost comunicate cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
In cazul tau chiar nu vad cum s-ar fi putut face comunicarea corect.

megy

Post by megy » 20 Oct 2006, 19:24

Multumesc pentru sfaturi.
Norocel, e adevarat ce spui insa cred ca, cei de la firma debitoare trimiteau pe cineva saptamanal sa ridice corepondenta de la fostul sediu de vreme ce au primit si semnat confirmarea de primire. :floare:

giovanni

Post by giovanni » 23 Oct 2006, 14:16

Intrebare: si eu, in calitate de creditor, sa spunem, cum pot afla ca instanta a comunicat ordonanta cu confirmare de primire, iar debitorul a mai si primit-o pe deasupra? Nu de alta, dar am de parcurs vreo 300 km dus-intors pana in orasul de la sediul debitorului parat, iar sa merg special pana acolo ca sa consult dosarul si eventual sa fac un xerox de pe comunicare nu prea imi vine.

Pelerinul

Post by Pelerinul » 26 Oct 2006, 20:23

Dai un telefon la arhiva si o rogi frumos pe grefiera sa iti spuna. Mie mi-a mers mereu asa.
Sau daca nu o poti convinge, trimite cererea de investire prin posta. Daca ti se admite inseamna ca debitorul a primit ordonanta si a semnat de primire. :mrgreen:
Sau poate gasesti un coleg amabil din orasul respectiv sa verifice pentru tine...

Post Reply