suspendare firma - concediu crestere copil

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
adi_bbis

suspendare firma - concediu crestere copil

Post by adi_bbis » 16 Oct 2006, 14:54

Salut tuturor!!
Ma confrunt cu urmatoarea problema.. sunt in concediu postnatal si trebuie si ar trebui sa depun cerere pentru suspendarea activitatii si intrare in crestere copil , dar "patronul" firmei unde lucrez acum vrea sa suspende firma si imi spune ca trebuie sa ma transfer altundeva inainte de a depune cererea de intrare in crestere copil ( pentru o zi, dupa aceea sa bag cererea de suspendare la cealalata firma si sa intru in crestere copil) deoarece nu poate sa suspende firma pana cand nu revin eu peste 2 ani din crestere copil..

asa este?? ..sunt in ceata complet....

am o firma unde sunt administrator dar care nu are nici un fel de activitate..pot sa ma transfer acolo .. pentru ziua respectiva.. in cazul in care are dreptate..??

multumesc.

kinga

Post by kinga » 16 Oct 2006, 19:09

Din pacate cu suspendarea firmei are dreptate...poate sa depuna declartia de suspendare la finante si la ORC doar daca: nu are activitate, nu are angajati, nu are obligatie de plata la bugete.
ei bine,. daca tu esti angajat pe firma, chiar daca esti in concediul de crestere a copilului, angajatorul are obligatia de a depune declaratii lunare, etc.

Firma la care esti administrator......hai ca ar merge cu conditia ca nu esti si asociat unic...
da mai multe detalii despre firma asta...

PS
transfer nu exista. Deci, se desface CIM cu acordul partilor la firma la care lucrezi... si esti angajat la cealalta firma....
Doar ca exista interdicita de a desface CIM in perioada concediului. postnatal.....hmmm....
Ai la dispozitie cateva zile sa te misti.
La expirarea concediului postnatal... desfacut CIM... a doua zi angajat la firma ... a treia zi depus ctele la primarie......

adi_bbis

Post by adi_bbis » 16 Oct 2006, 20:13

deci...mie mi-a expirat concediul postnatal pe 5 ctombrie...zilele astea vroiam sa depun dosarul pentru crestere copil si mi-a servit placinta asta..

firma mea este cu doi asociati eu si sotul meu...eu sunt administrator..dar nu avem nici un fel de activitate, nici macar stampila...asa ca e cam complicat.. ufff..:D..

cam asta e situatia...deci teroteci merge sa ma angajez la mine la firma si a doua zi sa incetez activitatea si sa depun dosarul....si ar trebui sa rezolv problema pana in 21 octombrie ca sa pot inregistra alt contract..

ziua respectiva intre cele doua firme..trebuie depus bilant si chestii nu...???

mersi..

kinga

Post by kinga » 17 Oct 2006, 15:01

oupsssss

asta nu e prea bine.. ma refer la firma ta si la faptul ca nu a avut activitate. Ar trebui sa stiu cand a fost infiintata, daca pana in prezent ati declarat la finante ca nu a avut activitate, ati depus declaratia si la ORC... sa nu ai surpize neplacute....

Sunt doi asociati asta e ok, asa sotul tau poate sa semneze contractul de munca.

Te rog frumos, trimite-mi un mp. Bine???
Si discutam mai detaliat totul despre firma si posibilele solutii.
ok????

adi_bbis

Post by adi_bbis » 18 Oct 2006, 09:16

firma e creata din martie .. si nu am facut deocamdata nimic cu ea.. eu stiu ca declaratia ca nu am facut nimic ar trebui depusa mai incolo..nu..???

am vorbit cu cineva care poate ma ajuta sa ma transfer la o firma(pentru o zi) ca sa pot sa depun dosarul... ca la firma mea nu pot sa fac nimic..ca e prea complicat..

Mersi.

Post Reply