C.M. in perioada de preaviz.un pic mai complicat.read inside

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
beny

C.M. in perioada de preaviz.un pic mai complicat.read inside

Post by beny » 10 Oct 2006, 15:40

pe data de 10 martie 2006 primesc urmatoarea instiintare:
Image

http://i12.tinypic.com/332mqzm.jpg

pe data de 01 septembrie 2006 primesc urmatoarea decizie:
Image

http://i12.tinypic.com/2lk2lgm.jpg

eu am o problema medicala, defect septal interventricular, o gaura intre ventricule, asa m-am nascut. la servici stiau de aceasta boala si m-au acceptat asa.am avut unele scutiri de efort si schmbul 3 de care tineau cont 1-2luni si dupa la munca ca ceilalti.asta e, vrei asa bine ...nu la revedere
http://www.avocatura.com/modules.php?na ... highlight=

acum ca stiam ca ramin fara servici am fost la spital sa ma operez.pe data de 26 septembrie 2006 am intrat in medical .am fost internat ,am facut un cateterism si joi in sedinta se hotareste cind ma opereaza.azi am iesit .dimineata un telefon de la munca,nu am putut raspunde, si acum sun un fost coleg si aflu ca azi sau dat cartile de munca la toti si sunt inchise cu data de 25 septembrie 2006. de aceea m-au sunat sa vin sa iau cartea de munca.Ei intentionat au inchis toate cartile de munca cu data de 25 sep. ,vre-o 30 de insi permanenti.restul erau temporari. pt ca eu, singurul de altfel, aveam aceasta problema. eram in medical
Acum intreb: este legal sa-mi inchida cartea cu data de 25 sept. atita timp cit am aceasta decizie cu data de 30 sept. inclusiv?
am primit telefon si secretara mi-a spus ca joi sa ma duc la dead office sa iau cartea.
ce fac ma duc sa o iau sau nu?
nu cunosc nici un avocat sa intreb mai repede, de aceea va intreb pe voi,pina gasesc unul mai dureaza citeva zile si sa stiu ce fac cu cartea sa o iau sau nu?
multumesc

s-a lucrat pina pe data de 28 sept. inclusiv.

lauraC

Post by lauraC » 10 Oct 2006, 17:58

Parerea mea este sa mergeti si sa va ridicati carnetul de munca. In situatia in care este inchis cu data de 25 sept., iar preavizul este pana la data de 30, aveti posibilitatea de a solicita in scris firmei corectarea datei de incetare a contractului individual de munca. In cazul in care nu o va face, aveti posibilitatea de a actiona firma in judecata. Pe de alta parte, observ ca dumneavoastra ati avut internare in spital si un concediu medical, presupun. Perioada de preaviz trebuia prelungita cu numarul de zile de incapacitate temporara de munca. Reamintiti societatii acest lucru (in scris, fireste). In cazul in care veti da firma in judecata dumneavoastra nu platitit taxe, decat, eventual onorariul avocatului.

beny

Post by beny » 12 Oct 2006, 15:39

multumesc pt raspuns.ridicarea cartii, pt care semnam , insemna ca eram de accord cu ce au facut.in nici un caz nu trebuia ridicata.
dar...sa rezolvat :lol:

am vb cu un avocat si am formulat urmatoarea cerere:
Catre Departamentul Resurse Umane

Subsemnatul Bente Mihai operator in fostul sediu al fabrici Knorr din

Otopeni sunt internat in Spitalul Fundeni sectia cardiologie 2 incepind cu data

de 02.10.2006 iar inceppind cu data de 26.09.2006 am intrat in concediu

medical inainte de expirarea perioadei de preaviz care era de 30.09.2006

In acest context solicit eliberarea unei adeverinte prin care sa se mentioneze

ca aveam preaviz in perioada 01.09.2006 pina pe data 30.09.2006 inclusiv si am

intrat in concediu medical pe data de 26.09.2006

Va rog sa specificati pina la ce data au fost platite asigurarile sociale

va multumesc

Bente Mihai

si am fost azi la ei cu ea si concediul medical.a venit cineva de la resurse cu cartea de munca si niste hirtii de semnat,precum nu am datorii catre firma si primirea cartii.a vazut concediul si a dat-o la intors precum ca sau luat toate cartile la rind au fost inchise si a mea sa inchis din greseala.vor primii concediile medicale pina la pensionarea pe caz de boala si vor modifica in carte,voi ramine angajat pina la pensionare

Post Reply