Distrugere corespondenta
Distrugere corespondenta
Angajatorul, "proprietarul" unui site, dupa concedierea unui angajat, sterge adresa de mail a acestuia.
Are acest drept ori violeaza secretul corespondentei prin distrugere?
Eu cred ca depinde: daca adresa de e-mail a fost creata in considerarea calitatii de angajat a celui in cauza, pierzandu-si calitatea, automat pierde si dr. la e-mail. Daca nu, nu.
Chiar, ar fi interesanta motivatia "proprietarului" pt. stergerea adresei. O fi crezut sau o fi avut motive sa creada ca fostul angajat ar fi putut sa trimita mesaje care i-ar fi prejudiciat afacerea?
Chiar, ar fi interesanta motivatia "proprietarului" pt. stergerea adresei. O fi crezut sau o fi avut motive sa creada ca fostul angajat ar fi putut sa trimita mesaje care i-ar fi prejudiciat afacerea?

Re: Distrugere corespondenta
JOJO wrote:Angajatorul, "proprietarul" unui site, dupa concedierea unui angajat, sterge adresa de mail a acestuia.
Parerea mea ca are acest drept, daca la angajare firma X ii ofera angajatului Y o casuta de mail Y@X.ro (sau net, com etc) pentru a purta corespondenta in interes de serviciu cu partenerii firmei.
Dupa concediere se prezuma ca fostul angajat nu mai are nevoie de casuta de mail ...@X.ro, pentru ca aceasta nu se putea folosi decat pentru corespondenta in interes de serviciu. Iar la datele stocate in casuta de mail se presupune ca angajatorul are acces si le poate folosi dupa cum doreste.
O alta situatie este atunci cand angajatorul sterge adresa de mail personala a angajatului, intrucat presupune ca unele mesaje ar contine date confidentiale in legatura cu serviciul.
Aici se incadreaza la art. 195 al. 2 C.p.
Re: Distrugere corespondenta
Are dreptul asta, din moment ce plateste pt site.JOJO wrote:Angajatorul, "proprietarul" unui site, dupa concedierea unui angajat, sterge adresa de mail a acestuia.
Iar angajatul. in mod normal, trb sa tina pe adresa aia de mail doar corespondenta ce privea serviciul sau, asa ca , din moment ce nu mai lucreaza acolo, nu il mai priveste ce e pe adresa de mail sau daca adresa mai exista.
Sa nu-mi spui ca te gandeai la o plangere penala

Daca avea in inbox o adresa x-lescu@SC..XX...SRL.ro, asta e accesibila angajatorului; daca era acolo si mitzisor@yahoo.com, cu sigurantza era ceva personal, la care angajatorul nu are voie. C p nu te lasa sa te atingi de corespondentza altuia. 

Si poate sa ii stearga mitzisor@yahoo.com?
Ce treaba are serverul de la firma cu serverele de la yahoo?
Samuraiule, care din astia 2 esti?

Ce treaba are serverul de la firma cu serverele de la yahoo?
Samuraiule, care din astia 2 esti?

In primul rand va multumesc tuturor.
In al doilea rand adresa era x@SRL, insa angajatul zice ca primea si corespondenta personala 8O pe mail, mai mult ca angajatorul nu avea acces la corespondenta sa, si a facut plangere.
In al treilea rand, inca n-am vazut nici dosarul si poate sa imi spuna angajatul orice, ca sunt nevoita sa-l cred, nu de alta, dar habar n-am cum e cu siturile si cu drepturile proprietarului de site etc.
Apoi Marius, stiu ca totul depinde, dar daca vrei si poti sa ma ajuti, zi-mi si un pic de legislatie in materie, sau daca stii practica...Multam anticipat, da din onorariu nik.
Si-n ultimul rand, io-s pentru angajator jendarule, nu fac plangeri lela.
In al doilea rand adresa era x@SRL, insa angajatul zice ca primea si corespondenta personala 8O pe mail, mai mult ca angajatorul nu avea acces la corespondenta sa, si a facut plangere.
In al treilea rand, inca n-am vazut nici dosarul si poate sa imi spuna angajatul orice, ca sunt nevoita sa-l cred, nu de alta, dar habar n-am cum e cu siturile si cu drepturile proprietarului de site etc.
Apoi Marius, stiu ca totul depinde, dar daca vrei si poti sa ma ajuti, zi-mi si un pic de legislatie in materie, sau daca stii practica...Multam anticipat, da din onorariu nik.

Si-n ultimul rand, io-s pentru angajator jendarule, nu fac plangeri lela.
Trecind peste faza cu jendarul
, daca esti de partea angajatorului, cum i se poate dovedi clientului tau ca a sters respectiva casuta?
Poate fi o greseala de la server, etc...
Sau poate a sters-o chiar reclamantul, pentru a avea motiv sa faca plangere
Doar angajatorul avea drept de administrator pe server si putea sa o stearga?

Poate fi o greseala de la server, etc...
Sau poate a sters-o chiar reclamantul, pentru a avea motiv sa faca plangere

Doar angajatorul avea drept de administrator pe server si putea sa o stearga?