Speta este urmatoarea:
O doamna obtine divortul de sotul sau prin consimtamantul sotilor, deoarece la infatisare cei doi au cazut de acord sa nu instiinteze instanta despre faptul ca au un copil minor, astfel ca divortul s-a pronuntat mai repede. Intre timp prin judecata a obtinut si plata pensisi alimentare pentru copil.
Acum vine respectiva si datorita ivirii unor probleme privind scoaterea copilului din tara pentru diverse excursii, ii trebuie acceptul fostului sot.
Intrebare: Daca deschide actiune pentru reincredintare minor, trebuie sa depuna si sentinta de divort obligatoriu? Daca da, nu va avea probleme cu judecarea cauzei? Din punctul meu de vedere, eu zic ca aceasta sentinta o va depune, judecatorul chiar daca vede ca acestia au divortat fara sa declare ca au un copil impreuna, nu va ezita sa se pronunte favorabil asupra incredintarii, mai ales ca fostii soti locuiesc in judete diferite, tatal nu este interesat de soarta minorei, fiind o fire mai libertina.
Reincredintare minor
Re: Reincredintare minor
cum a stabilit instanta plata pensiei alimentare daca sotii au tagaduit existenta copilului minor??BABI wrote:Speta este urmatoarea:
Intre timp prin judecata a obtinut si plata pensisi alimentare pentru copil.
.
Re: Reincredintare minor
Cu siguranta plata pensiei a fost stabilita in urma altei judecati decat cea in urma careia s-a pronuntat divortul! :?flaviusnet wrote:cum a stabilit instanta plata pensiei alimentare daca sotii au tagaduit existenta copilului minor??
:) Punctul tau de vedere, babi, e cel bun si...BABI wrote:Din punctul meu de vedere, eu zic ca aceasta sentinta o va depune, judecatorul chiar daca vede ca acestia au divortat fara sa declare ca au un copil impreuna, nu va ezita sa se pronunte favorabil asupra incredintarii, mai ales ca fostii soti locuiesc in judete diferite, tatal nu este interesat de soarta minorei, fiind o fire mai libertina.
Asa este, plata pensiei de intretinere s-a stabilit in cadrul altui proces, pentru care s-a dat o alta sentinta.
Oricum, persoana in cauza a inteles care vor fi riscurile intentarii unei astfel de actiuni, asa ca a renuntat. Tatal plateste pensia in continuare, copilul creste iar daca va avea nevoie de o alta semnatura nu are decat sa o obtina de la fostul sot ori de cate ori va fi cazul.
Oricum, persoana in cauza a inteles care vor fi riscurile intentarii unei astfel de actiuni, asa ca a renuntat. Tatal plateste pensia in continuare, copilul creste iar daca va avea nevoie de o alta semnatura nu are decat sa o obtina de la fostul sot ori de cate ori va fi cazul.