[color=blue]soc: fisa postului!![/color]

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
caius

[color=blue]soc: fisa postului!![/color]

Post by caius » 19 Nov 2004, 13:20

un gestionar dintr-o unitate privata are o lipsa majora in gestiune cauzata de probabilul furt al unui coleg si neasigurarea conditiilor minime de siguranta din partea conducerii.Conducerea unitatii introduce in fisa postului clauze aberante, iar persoana in cauza la presiunea si amenintarile conducerii semneaza aceasta fisa,ulterior, repet ulterior producerii evenimentelor.Pe aceasta fisa a postului nu exista data semnarii si nici semnatura conducerii unitatii ci doar semnarura conducatorului compartimentului respectiv! Cum se poata apara aceasta persoana(gestionarul)? Care sunt conditiile de legalitate pentru un asemenea doument: fisa postului? Ce actiuni se pot introduce in justitie?

elis

Post by elis » 19 Nov 2004, 16:53

Stiu ca in fisa postului sunt trecute atributiile de serviciu si ca un angajat va raspunde in limita acestor atributii.
In mod normal, la data angajarii sau la data trecerii pe un alt post, angajatorul prezinta fisa postului aducand in aceasta modalitate la cunostinta angajatului care ii sunt atributiile.
Daca s-au sustras bunuri dintr-o gestiune trebuie facuta plangere penala.
Nu stiu ce altceva s-ar putea face.

norocel

Post by norocel » 20 Nov 2004, 09:57

Daca banuiesti ca s-au sustras bunuri din gestiunea ta anunta oficial conducerea si cere sa se faca inventar.

ESTRANG3D

Post by ESTRANG3D » 22 Nov 2004, 11:28

Din cate stiu simpla denumire din nnfisa postuluinn - gestionar - nu inseamna ca ai automat aceasta calitate .. Gestiunea se preia in baza unui inventar, iar calitatea de gestionar trebuie sustinuta de o decizie (scrisa) a conducerii companiei. Inventarul presupune o declaratie initiala a celui care preda gestiunea, documente propriu-zise de inventariere si o declaratie finala (a celui care preia gestiune).
Si mai sunt niste referi in Legea 22 / 69 parca ... lege care reglementeaza acest domeniu.

marriadellia

Post by marriadellia » 22 Nov 2004, 15:38

pentru a fi gestionar trebuia sa i se retina pana la 3 salarii- garantie. I sa- retinut vreun ban din salar?

wittmann

Post by wittmann » 23 Nov 2004, 18:23

Multi fac confuzie intre gestiunea propriu-zisa, reglementata de legea 22/69 si gestiunea in sens larg (de exemplu gestiunea administratorului asupra patrimoniului si operatiunile soc.). Am avut un litigiu in acest sens in care societatea se chinuia sa impute o lipsa in gestiune unui adm. in conditiile in care acest nu primise pe baza de p.v. intregul inventar al afacerii.

ESTRANG3D

Post by ESTRANG3D » 24 Nov 2004, 14:15

Tocmai ... in situatia gestionarului de fapt .. trebuie administrate probe serioase in a dovedi calitatea acestuia .. Si am senzatia ca practica este favorabila salariatului si nu companiei in majoritatea cazurilor ...

avLisa

Post by avLisa » 24 Nov 2004, 14:46

Pana una alta si pana a discuta despre calitatea de gestionar si ceea ce presuspune aceasta, tu ai pus o intrebare legata de fisa de post.
In primul rand ca fisa de post trebuie semnata si datata la momentul angajarii. In cazul in care se modifica ceva responsabilitati se modifica si fisa dar se pastreaza vechea fisa...
In instanta sunt convinsa ca va avea de castigat salariatul mai ales ca exista si posibilitatea ca altcineva din aceeasi societatea sa poata fura... caz in care ne aflam in situatia de gestiune comuna... sau conditii precare de siguranta...
In plus asa cum a mai spus cineva pe aici, in caz de lipsa in gestiune trebuie anuntata politia pentru a se face cercetari (furt!!!).

avLisa

Post by avLisa » 24 Nov 2004, 14:48

Am uitat sa spun ceva...
Important este ce vrea salariatul... vrea sa se ia cu ei la harta? Mai devreme sau mai tarziu tot va face o greseala pe care ei sa o prinda din zbor...
Daca se ia la harta cu ei, sfatul meu este sa isi caute si alt loc de munca...

Post Reply