adeverinta stagiu de cotizare pt. CIC 2 ani

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
monica

adeverinta stagiu de cotizare pt. CIC 2 ani

Post by monica » 20 Sep 2006, 11:11

am un angajat care solicita adeverinta pt. ingrijire copil 2 ani, insa acesta nu are stagiu complet de cotizare, mai exact 9 luni si 2 saptamani din 12.
Am voie sa-i eliberez adeverinta in care sa precizez ca acesta nu indeplineste stagiul de cotizare, "de la data .....la data .... a fost angajat cu norma intreaga"?
rog urgent raspuns,
multumesc anticipat

maxxim

Post by maxxim » 20 Sep 2006, 11:25

nu angajatorul este in masura sa stabileasca daca salariatul are ori ba stagiul complet de cotizare....

monica

Post by monica » 20 Sep 2006, 11:51

DECI POT SA-I ELIBEREZ ADEVERINTA MENTIONAND CA NU ARE STAGIU?

maxxim

Post by maxxim » 20 Sep 2006, 11:55

da, eliberezi adeverinta cu stagiul de cotizare fara a face insa mentiuni suplimentare gen, are sau nu stagiu....

monica

Post by monica » 20 Sep 2006, 12:07

AM INTELES, MERCI MULT DE RASPUNS.
as mai dori insa o lamurire: sa presupunem ca directia de munca ii aproba cererea; cine este tras la raspundere pentru neindeplinirea conditiilor si de unde stiu eu ca i s-a aprobat daca angajatul nu ma anunta nici de faptul ca i s-a aprobat, nici altfel?
merci mult

maxxim

Post by maxxim » 20 Sep 2006, 12:31

ca angajator trebuie sa eliberezi adeverinta din care sa rezulte ca persoana respectiva a realizat venituri cu caracter salarial ...... atata vreme cat adeverinta respectiva reflecta situatia reala nu vad de ce ar tb sa-ti faci probleme .....

Cat privestea partea cu informarea ..... ai un cim suspendat pentru concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani .... reluarea activitatii in toata aceasta perioada se face la cererea angajatului.

monica

Post by monica » 20 Sep 2006, 12:46

merci mult maxxim,
am avut un astfel de caz in prima parte a anului acesta si nici in ziua de azi nu stiu daca dir. de munca i-a aprobat cererea de cic. noi o avem in evid. pe angajata ca fiind in cic.
tinem legatura

Post Reply