partaj apartament cu bani proveniti de la parinti
partaj apartament cu bani proveniti de la parinti
urmeaza sa am partaj pe apartament. divortul se va pronunta curand. in contractul de vanzare cumparare al apartamentului apar ca proprietar eu si sotia; se mentioneaza si faptul ca noi am platit banii vanzatorului. in schimb, imediat urmeaza fraza ca banii provin de la PARINTII NOSTRI, si apoi numele parintilor sotiei. ce se intampla in acest caz la partaj?
dupa ce am cumparat apartamentul din contul sotiei din banca am virat in contul unuia din parinti suma care este trecuta in contract, dar nu stiu daca voi avea acces la acel document(probabil secret bancar?)
dupa ce am cumparat apartamentul din contul sotiei din banca am virat in contul unuia din parinti suma care este trecuta in contract, dar nu stiu daca voi avea acces la acel document(probabil secret bancar?)
Re: partaj apartament cu bani proveniti de la parinti
Sumele depuse in contul ei au fost dobandite in timpul casatoriei?skyradio wrote:dupa ce am cumparat apartamentul din contul sotiei din banca am virat in
Din Legea 58/1998
Art.51. Informatii de natura secretului profesional pot fi furnizate, in masura in care acestea sunt justificate de scopul pentru care sunt cerute ori furnizate, in urmatoarele situatii:
...
d) la solicitarea scrisa a sotului titularului de cont, atunci cand face dovada ca a introdus in instanta o cerere de impartire a bunurilor comune, sau la solicitarea instantei.
deci, hurry-up...
Art.51. Informatii de natura secretului profesional pot fi furnizate, in masura in care acestea sunt justificate de scopul pentru care sunt cerute ori furnizate, in urmatoarele situatii:
...
d) la solicitarea scrisa a sotului titularului de cont, atunci cand face dovada ca a introdus in instanta o cerere de impartire a bunurilor comune, sau la solicitarea instantei.
deci, hurry-up...
daca inteleg eu bine e vorba de un contract de vanzare-cumparare cu procurator de fonduri?
pentru ca daca este asa si se specifica faptul ca banii au fost dati de parinti sotiei atunci apartamentul, chiar dobandit in timpul casatoriei, este bun propriu al ei, ca efect al subrogatioei reale cu titlu particular.
Pe de alta parte, daca in act nu se specifica nimic in sensul ca banii ar fi fost dati numai sotiei, atunci bunul este comun, indiferent cine a dat banii.
Cu extrasul de cont din care rezulta ca a-ti virat banii in contul unuia dintre socrii se poate proba ca suma de bani a fost data numai cu titlu de imprumut, pe care l-ati rambursat ulterior, imprejurare in care mentiunea despre care vorbeai ramane fara efect in caz de partaj.
Cel mai bine mi se pare sa te consulti cu un avocat, caruia sa-i arati actele.
pentru ca daca este asa si se specifica faptul ca banii au fost dati de parinti sotiei atunci apartamentul, chiar dobandit in timpul casatoriei, este bun propriu al ei, ca efect al subrogatioei reale cu titlu particular.
Pe de alta parte, daca in act nu se specifica nimic in sensul ca banii ar fi fost dati numai sotiei, atunci bunul este comun, indiferent cine a dat banii.
Cu extrasul de cont din care rezulta ca a-ti virat banii in contul unuia dintre socrii se poate proba ca suma de bani a fost data numai cu titlu de imprumut, pe care l-ati rambursat ulterior, imprejurare in care mentiunea despre care vorbeai ramane fara efect in caz de partaj.
Adica partea finala a variantei de mai sus, in caz ca ai dubii.attorneyatlaw wrote:Cu extrasul de cont din care rezulta ca a-ti virat banii in contul unuia dintre socrii se poate proba ca suma de bani a fost data numai cu titlu de imprumut, pe care l-ati rambursat ulterior, imprejurare in care mentiunea despre care vorbeai ramane fara efect in caz de partaj.
Profm, cel mai bine ar fi sa faceti voi o tranzactie eleganta, de-i cu putinta, sa nu va impartiti necazul cu avocati/experti/ instanta, ca

Daca nu ajungeti nicicum la invoiala, instanta sa solicite bancii trimiterea nu doar al extrasului, ci si a fisei contului sotiei.