medicina muncii- ajutor!!!

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
Danana

medicina muncii- ajutor!!!

Post by Danana » 07 Sep 2006, 21:47

Stiti unde scrie de ce medicul de medicina muncii trebuie sa vizeze concediul medical ?
Vin acum cei cu care avem contract pe medicina muncii si vor sa ne factureze si avizele pe care le dau ei pe concediile medicale ale salariatilor si ma intrebam daca aceasta prestatie trebuie facturata sau nu.
E vorba de concediile medicale obisnuite, " de zi cu zi"!
Ma gandesc ca nu este totusi o prestatie medicala , iar eu in contract nu am semnat un tarif pt aceste avize.
Unde pot sa gasesc o lista a prestatiilor medicale taxabile, daca exista ?
Am citit OMMSS 508/2002+OMFS933/202
-Legea 90/1996
-Legea 100/1998

Va rog din suflet! :floare:

maxxim

Post by maxxim » 08 Sep 2006, 10:06

Certificatele de concediu medical se vizeaza de medicii de familie in situatia in care nu sunt eliberate de catre acestia. (singura parte cu vizarea pe care o cunosc)
Eu nu stiu sa existe vreo prevedere legala ca medicul de medicina muncii sa vizeze aceste certificate.
Poate prin contractul incheiat si-au asumat aceasta obligatie ..... :grin:

Danana

Post by Danana » 08 Sep 2006, 10:40

Suntem obligati sa avem un contract cu un cabinet de medicina muncii, potrivit Ordinului MMSS/MSF nr. 508/933/2006.
Problema este ca ei nu au prevazut in contract un tarif pentru aceasta prestatie ,iar acum, dupa 7 luni , ne-o tarifeaza.
Eu nu il vad ca pe un serviciu pe care mi-l face mie, ci ca pe o consecinta a faptului ca ei s-au obligat , la modul general, sa monotorizeze starea de sanatate a salariatilor.
Si , apoi, tariful pe care l-au trecut in factura nu este negociat cu noi.
Eu vreau sa refuz factura la plata si caut sa vad pe ce temei m-ar putea da in judecata.

Pot sa ma gandesc la imbogatirea fara just temei?
Nu am cu cine sa ma sfatuiesc si imi este tare greu!

kinga

Post by kinga » 08 Sep 2006, 10:59

Art. 47. - Aviz concediu de risc maternal: cuprinde numele, semnatura si codul de parafa al medicului de medicina muncii care a participat la evaluarea locului de munca si care confirma riscul maternal.
extras din Instructiuni
din 14/03/2006

privind utilizarea si modul de completare a certificatelor de concediu medical

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 254 din 21/03/2006

Actul a intrat in vigoare la data de 21 martie 2006

ei bine ..in rest nu am gasit nici o dispozitie legala care sa instituie obligatia pentru medicul de medicina muncii sa vizeze concediul medical

vezi si OUG nr. 158/2005, normele de aplicare.

Art. 58. - Certificatele de concediu de risc maternal se elibereaza de medicul de familie sau medicul de specialitate obstetrica-ginecologie, cu avizul medicului de medicina muncii, pe perioade de maximum 30 de zile calendaristice, pe o durata totala de maximum 120 de zile calendaristice, in intregime sau fractionat, asiguratelor gravide, asiguratelor care au nascut recent sau care alapteaza.

concediile simple ... NU

Danana

Post by Danana » 08 Sep 2006, 12:35

Am cititi normele generale de protectia muncii. Nu este prevazuta obligativitatea parafarii de medicul de medicina muncii.
Ma duc acasa si mai studiez problema. Luni trebuie sa dau raspuns clar daca platesc sau nu factura.

Va multumesc mult! :kiss: :kiss: :kiss:

kinga

Post by kinga » 08 Sep 2006, 12:39

nu plati :-? :-? :-? :-?

maxxim

Post by maxxim » 08 Sep 2006, 13:42

Ce-o mai prevedea in materia asta noua lege a protectiei muncii???? 8O

kinga

Post by kinga » 08 Sep 2006, 13:50

Art. 27. - (1) Angajatorul are obligatia sa comunice evenimentele, de indata, dupa cum urmeaza:
a) inspectoratelor teritoriale de munca, toate evenimentele asa cum sunt definite la art. 5 lit. f);
b) asiguratorului, potrivit Legii nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale, cu modificarile si completarile ulterioare, evenimentele urmate de incapacitate temporara de munca, invaliditate sau deces, la confirmarea acestora;
c) organelor de urmarire penala, dupa caz.
(2) Orice medic, inclusiv medicul de medicina a muncii aflat intr-o relatie contractuala cu angajatorul, conform prevederilor legale, va semnala obligatoriu suspiciunea de boala profesionala sau legata de profesiune, depistata cu prilejul prestatiilor medicale.
(3) Semnalarea prevazuta la alin. (2) se efectueaza catre autoritatea de sanatate publica teritoriala sau a municipiului Bucuresti, de indata, la constatarea cazului.

atat

ps
vrei
????????
Legea nr. 319/2006
din 14/07/2006

a securitatii si sanatatii in munca

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 646 din 26/07/2006

Actul va intra in vigoare la data de 01 octombrie 2006

maxxim

Post by maxxim » 08 Sep 2006, 13:53

Ehe, domnita draga daca iti este mila de mine ...... :kiss:

kinga

Post by kinga » 08 Sep 2006, 14:01

de la mine ..a plecat .... :kiss: :kiss: :kiss:

maxxim

Post by maxxim » 08 Sep 2006, 14:08

:razz: azi am parte doar de domnite dragute! :kiss:

kinga

Post by kinga » 08 Sep 2006, 14:18

:-D :-D :-D

:cafea: :cafea:

:kiss: :kiss:

Danana

Post by Danana » 08 Sep 2006, 14:39

Aici eram!
Fac naveta si imi trebuie o ora sa ajung de la serviciu acasa! imi cer scuze!
Am gasit!
In oferta finaciara cu care s-au prezentat la licitatie in dreptul rubricii "avizari certificate medicale" este ----(ma refer la tarif)

:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Legislatie am facut rost:
-norme generale ale protectiei muncii
-OUG 158/2005-concediile si indemnizatiile de asigurari sociale
-legea nr.346/2002....asigurari pt. accidente de munca si boli profesionale...
-legea nr.90/1996 a protectiei muncii
Inca o data :kiss: si va multumesc din tot sufletul!

Post Reply