impozit programatori [reloaded]

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
ingcristij

impozit programatori [reloaded]

Post by ingcristij » 02 Sep 2006, 23:17

Salutare,

Stiu ca s-a atins subiectul putin mai demult, dar am alta intrebare, referitoare la interpretarea textului legii:

[..]
3. au diploma de absolvire eliberata de o institutie de invatamant superior acreditata , cu specializarea Automatica, Calculatoare, Informatica, Cibernetica, Matematica sau Electronica si presteaza efectiv una din activitatile prezentate in anexa
[..][http://www.mcti.ro/996.html]

Daca fac un master in domeniul asta, se ..pune?
Evident, lucrez in domeniul asta, se indeplinesc celelate conditii dar am terminat alta faculta..aa..si un master, dar in Roboti..(se pune? :D)
Si mai am o probl: nush dc merita sa fac un master(500eu) pt o facilitate care poate se va scoate pana termin io masterun..(la anun) dan asta o sa scriu pe www.integrare.eu :)

multumesc,

mortishya

Post by mortishya » 03 Sep 2006, 15:07

din cate stiu eu Ordonanta de Urgenta nr.94/2001 pentru completarea art.6 din Ordonanta Guvernului nr.73/1999 privind impozitul pe venit e abrogata de cativa ani. ( buni ) :roll:

ingcristij

Post by ingcristij » 04 Sep 2006, 10:52

Well..este valabila. In http://www.hotnews.ro/articol_53477-Ce- ... Fiscal.htm, la sectiunea documente de download zice ca se pastreaza scutirea de impozit pt programatori.

mortishya

Post by mortishya » 04 Sep 2006, 11:48

:-? Deci ordonanta a fost abrogata; scutirea de care vorbesti tu s-a facut ( sau a ramas valabila ) in baza unei dispozitii a Codului Fiscal.

Insa , varianta de la link nu e actualizata , intrucat s-au introdus cateva articole noi, intre care si un aliniat ce defineste diplomele de absolvire astfel : " diplomele de absolvire ale unei forme de invatamant superior de lunga durata avand inscrisa una din specializarile : Automatica, Calculatoare, Informatica, Matematica, Cibernetica, Electronica "
Dupa cum vezi - se specifica clar " de lunga durata " , iar cum studiile de master nu se incadreaza in aceasta categorie, ma tem ca nu vei obtine reducerea.
Asta bineinteles daca ca nu te hotarasti sa faci facultatea :grin:

orange

Post by orange » 04 Sep 2006, 23:18

Da, e abrogat ordinul prin: O. nr.1.752/2005 al ministrului finantelor publice pentru aprobarea reglementarilor contabile conforme cu directivele europene

ingcristij

Post by ingcristij » 05 Sep 2006, 11:38

Ok, io nuns prea in tema cu astea..si am vazut doar ca ..se mentine scutirea.
mortishya: In varianta de care povestesti tu, e destul de clar textul legii si nu mai pot interpreta nika. :D
Nu ma apuc de facultate de info ca ar fi o pierdere de timp si de bani. Plus ca scutirea asta n-o sa mai dureze nush cat.

Thx pt raspunsuri, as putea avea totusi linkul cu noul text updateuit?

Post Reply