desfiintarea post art.65

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
bubulina

desfiintarea post art.65

Post by bubulina » 07 Jun 2006, 20:52

salutare!
--as avea nevoie de sfatul vostru.daca se merge pe concediere pe art.65 CM este sau nu nevoie de adresa catre AJOFM.
--cum se procedeaza? se redacteaza decizia de concediere conform prevederilor legale sau trebuie prima data sa fac o adresa catre salariat prin care sa-l anunt ca va intra in preaviz incepand cu data de...
va multumesc

lauraC

Post by lauraC » 08 Jun 2006, 20:38

daca nu este concediere colectiva, nu e nevoie sa anunti AJOFM. Da, ii faci omului o instiintare prin care il anunti ca, urmare a dificultatilor economice bla, bla, incepande cu data de ----- (data incetarii activitatii) i se desfiinteaza postul si ca termenul de preaviz incepe sa curga de la data de....., conform prevederilor legale. Cand au fost salariati buni, care nu ne-au creat probleme, noi le-am si multumit pentru colaborare. Ai grija la termenul de preaviz.

bubulina

Post by bubulina » 28 Aug 2006, 18:09

Oricum am facut adresa la AJOFM ca eram sigura ca va face contestatie si asa s-a si intamplat si ma gandeam ca apoi in instanta sa nu am probleme.
Speta mea este urmatoarea:
Societatea prima data i-a desfacut disciplinar ctr de munca anul trecut in luna august.A facut contestatie care a fost admisa de tribunal si a dispus reintegrarea in functia detinuta anterior.Dar desi sentinta civila prin care i s-a admis contestatia era din luna noiembrie 2005 angajata nu s-a prezentat la servici decat in luna mai 2006.Nici cei de la ITM n-au stiut cum sa-i opereze in cartea de munca aceasta perioada din noiembrie2005 si pana in mai 2006.
Intrucat prin contestatie reclamanta a cerut obligarea paratei la plata drepturilor salariale de la data desfacerii ctr de munca si pana la data pronuntarii hot.jud. instanta atat a si acordat.(respectiv din august pana in septembrie 2005)Desi ulterior reclamanta a declarat recurs sustinand ca a fost o eroare de dactilografiere si ca drepturile salariale trebuiau platite pana la reintegrarea efectiva instanta a respins recursul.
Apoi i-am desfacut ctr de munca pe baza art.65 prin desfiintarea postului.Si ,normal a facut din nou contestatie.
Acum intrebarea mea :In aceasta a 2 a contestatie reclamanta cere plata acelor drepturi salariale din perioada septembrie 2005 --mai 2006 perioada in care practic ea nu a fost prezenta la servici.Existand o decizie civila pronuntata cu privire la acest aspect mai poate ea cere plata ac.drepturi?

bubulina

Post by bubulina » 29 Aug 2006, 10:48

Chiar nimeni nu ma poate ajuta?

ariana37

Post by ariana37 » 31 Aug 2006, 09:39

in primul rand, puteai sa-i desfaci contractul de munca pentru abatere disciplinara ( absente nemotivate de la servici de cel putin 3 zile) dupa ce angajata ta a luat cunostinta de hotararea judecatoreasca prin care a fost reintegrata si nu s-a prezentat la servici. Aceasta hotarare este executorie de drept.

ariana37

Post by ariana37 » 31 Aug 2006, 09:45

ai reintegrat-o in luna mai?Si ce a facut atatea luni dupa pronuntarea hotararii?

ariana37

Post by ariana37 » 31 Aug 2006, 09:49

in ceea ce priveste drepturile pe care le solicita pe perioda respectiva, nu cred ca hotararea pe care o ai are autoritate de lucru judecat (din cate am citit)

bubulina

Post by bubulina » 03 Sep 2006, 09:29

da,asa este puteam sa-i desfacem ctr de munca pt abatere disciplinara,dar nu am facut-o.O sa vedem ce se va intampla!

Iti multumesc pt raspunsuri! :cafea:

Post Reply