Imi dati un sfat?

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
teodora29

Imi dati un sfat?

Post by teodora29 » 01 Sep 2006, 11:18

Am un SA care trebuie sa-si majoreze capitalul social la minim 25.000 Euro. S-a hotarat ca majorarea sa se faca prin emisiunea de noi actiuni , cu respectarea dreptului de preferinta al actionarilor.Dupa expirarea termenului pentru exercitarea dreptului de preferinta , actiunile care nu au fost cumparate de actionarii indreptatiti pot fi cumparate , conform Actului Constituiv , de care salariati , iar conform L 31/1990 pot fi oferite spre subscriere publicului. Ma supun prevederilor Actului Constituiv , sau L 31/1990? Multumesc tuturor.

LUMINITA2006

Post by LUMINITA2006 » 01 Sep 2006, 11:30

Prevederile actului constitutiv se aplica prioritar fata de cele ale legii 31, cu exceptia situatiilor in care cele din lege sunt de ordine publica, dar nu e cazul de fata.
In ce priveste cifra de 25.000 euro, in proiectul de modificare a legii 31 (care vor sa-l aprobe pana la sfarsitul anului) am vazut ca suma minima pentru capitalul unui SA e prevazuta ca fiind 950 mil lei vechi. iar 25.000 euro e mai putin decat 950 mil. Pentru a evita alte majorari de capital, v-as recomanda sa va ganditi si la suma prevazuta in proiect, chiar daca nu are caracter definitiv.

Post Reply