angajat cu probleme!!!!!!

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
jurista

Post by jurista » 31 Aug 2006, 12:49

Buna! din aprilie 2005 am un angajat. pe anul trecut am semnatura lui ca a ridicat cam cu 20 mil mai mult decit salariul cuvenit. anul asta a venit ianuarie, a cerut concediu si l-a luat, l-am platit, a venit la munca si si-a dat demisia. apoi a continuat sa vina la munca si si-a sustras demisia care era inregistrata in registrul resurse umane. din mai nu a mai venit deloc la munca la tel sustinind ca e bolnav si ca va aduce dovezi. a venit doar sa -si ia salariul. In iulie am primit prin fax demisia prin care blama societatea. l-am convocat si nu s-a prezentat. I-am dus incetarea pe demisie. acum m-a dat in judecata pt plata salariilor restante. mai adaug ca mi-a susutras si documete din firma.
ce ma sfatuiti?????

dem

Post by dem » 31 Aug 2006, 12:52

Sa fii atenta, pe viitor, pe cine angajezi. :) :floare:

jurista

aparare administrator

Post by jurista » 31 Aug 2006, 12:58

Sa fii atenta, pe viitor, pe cine angajezi.
Te rog Dem, crezi ca nu-s destul de suparata!! :-(
acum serios am nevoie de sfaturi!!!! :?

dem

Post by dem » 31 Aug 2006, 13:06

-Plangere penala, pt.sustragerea documentelor, daca o poti dovedi;
-sa pregatesti apararea pt. actiunea cu salariile restante.
Cam atat am putut sa-ti sugerez. :oops: :floare:

maxxim

Post by maxxim » 31 Aug 2006, 13:30

Niste lamuriri, te rog.
Spui ca a ridicat mai multi bani decat i s-ar fi cuvenit ca salariu - ati gresit calculul salariului sau a luat bani din contabilitate pentru cheltuieli in interesul firmei?
A lipsit cu motivarea ca e bolnav, l-ai platit in baza unui certificat de concediu medical?
Ai luat act de demisie, a respectat termenul de preaviz? De ce ai facut convocare?
Ce salarii restante?

jurista

Post by jurista » 31 Aug 2006, 14:44

Trimis: 31 August 2006, 14:30 Titlul subiectului:

--------------------------------------------------------------------------------

Niste lamuriri, te rog.
Spui ca a ridicat mai multi bani decat i s-ar fi cuvenit ca salariu - ati gresit calculul salariului sau a luat bani din contabilitate pentru cheltuieli in interesul firmei?
A lipsit cu motivarea ca e bolnav, l-ai platit in baza unui certificat de concediu medical?
Ai luat act de demisie, a respectat termenul de preaviz? De ce ai facut convocare?
Ce salarii restante?

nu am gresit calculul salariului, primea mai mult decit trebuia.
nu l-am platit in baza unui certificat medical ca a zis ca e insarcinata si ca ii e rau.
am inregistrat demisia in ziua primirii si am convocat-o pt lamurirea situatiei si lichidare. nu a venit, a trimis din nou o adresa prin fax cum ca sa nu mai tergiversez ca nu e necesara prezenta ei si ca daca vine vine cu organe abilitate.
i-am raspuns iar convocind-o iar, spunindu-i ca este in preaviz si ca tre sa vina la munca.
nu stiu la ce salarii se refera dar stiu ca am datorii prin retineri la stat dar nu la ea. cam asta e.

maxxim

Re: angajat cu probleme!!!!!!

Post by maxxim » 31 Aug 2006, 14:55

jurista wrote:Trimis: 31 August 2006, 14:30 Titlul subiectului:

--------------------------------------------------------------------------------

Niste lamuriri, te rog.
Ce salarii restante?

nu am gresit calculul salariului, primea mai mult decit trebuia.
nu l-am platit in baza unui certificat medical ca a zis ca e insarcinata si ca ii e rau.
am inregistrat demisia in ziua primirii si am convocat-o pt lamurirea situatiei si lichidare. nu a venit, a trimis din nou o adresa prin fax cum ca sa nu mai tergiversez ca nu e necesara prezenta ei si ca daca vine vine cu organe abilitate.
i-am raspuns iar convocind-o iar, spunindu-i ca este in preaviz si ca tre sa vina la munca.
nu stiu la ce salarii se refera dar stiu ca am datorii prin retineri la stat dar nu la ea. cam asta e.
1. "primea mai mult decat trebuia" - adica bani multi pt munca putina sau ii dadeai si o suma neoficiala pe langa salariul oficial.
2. te-a anuntat ca este insarcinata fara a prezenta o dovada in acest sens (asta inteleg eu) si absentarea nemotivata era un motiv pentru sanctionarea disciplinara!
3. partea cu demisia eu o inteleg asa ....... si-a dat demisia si a trecut peste termenul de preaviz invocand art. 79 alin. 8 din Codul muncii (demisia fara preaviz daca angajatorul nu-si indeplineste obligatiile asumate prin cim)

Post Reply