Am vreo sansa???

Familiei
aho

Post by aho » 13 Feb 2006, 09:17

RobertIahn wrote:Eu sunt in aceeasi situatie de divort cu incredintare minor.
Baietelul meu de 1 an si 7 luni mi-a fost incredintat temporar mie, prin ordonanta presedintiala, inca de cand avea 8 luni.
Sotia mea ne-a parasit de cand baietelul avea 3 luni, si a fost internata de 2 ori in spital de psihiatrie. Mi-a intentat divort acum un an (ianuarie 2005) si pe 26 ianuarie 2006 a fost ultima infatisare din acest proces. Acum sentinta este in pronuntare.
Sotia mea a cerut expertiza psihiatrica, care i-a iesit nefavorabila, in sensul ca se recomanda ca 2 ani de acum incolo sa nu se ocupe de copil. Datorita mentalitatii de care se vorbea mai sus, judecatoarea a cerut a doua expertiza psihiatrica, care de data asta a scos-o normala psihic.

Situatia este foarte complicata. Am aceeasi intrebare: credeti ca am sanse?
copilul este in continuare la tine ?
divortul cum s-a pronuntat ?

daca copilului ii este mai bine la tine, ai sanse.
nu te supara dar incerc sa-mi dau seama tu ce contributie la psihoza ex nevestei ? scrie la carte ca dupa nastere mamele pot suferi depresii si au nevoie de ajutor si atentie si tare e interesanta plecarea mamei la de 3 luni de la nastere .
daca insa despartirea de tine a ajutat-o pe mama sa-si restabileasca echilibrul psihic si este apta si hotarata sa-si indeplineasca rolul matern cred ca nu ai sanse. in plus in asemenea conditii ar trebui sa nu te impotrivesti, un copil prescolar are nevoie in primul rand de mama si tu iti doresti ce-i mai bine pentru copil, nu-i asa?!

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 13 Feb 2006, 11:33

RobertIahn wrote:Revin cu cele ce am relatat mai sus. Sunt in aceeasi situatie. Am pierdut incredintarea minorului, sentinta s-a pronuntat pe 6 februarie, dupa un proces care a durat un an.
Cred ca a doua expertiza psihiatrica a incercat sa scoata in evidenta faptul ca sotia (fosta) mea a avut numai o psihoza postpartum. Dar ce psihoza postpartum tine 2 ani de zile? Oricum, cele doua expertize psihiatrice sunt in totala contradictie.
Ancheta sociala a fost facuta in bataie de joc, nu a tinut seama de problemele de sanatate ale sotiei mele.
Voi face apel in continuare. La fel intreb: credeti ca am sanse?
da, cu regret, psihoza post-partum poate tine 2 si chiar mai multi ani, mai ales daca sotul, chemat in primul rand sa o ajute pe mama sa depaseasca momentul, in loc sa o ajute nu face altceva decat sa puna paie pe foc, adancind psihoza.
din pacate (spune literatura de specialitate, nu eu) tulburarile psihice ce pot fi cauzate de nastere sunt dintre cele mai grave, ducand pana la abolirea completa a discernamantului (sigur ca asta se intampla rar dar se intampla), insotite de stare generala foarte prosta, febra mare si asa mai departe.

RobertIahn

Post by RobertIahn » 15 Feb 2006, 01:31

Si eu m-am ghidat tot dupa literatura de specialitate cand spun ca o psihoza postpartum nu poate tine asa mult. Sunt si publicatii pe care le-am citit, semnate de doctori psihiatrii (ex. http://adevarul.arad.ro/articole.php?ar ... 2005-03-02 ) sau site-uri care trateaza exact aceste tulburari (ex. www.depressionafterdelivery.com ).

Prima expertiza psihiatrica a tras concluzia ca 2 ani de acum incolo ex-sotia mea nu poate sa se ocupe de minor. La aceasta expertiza a venit si o completare, in care se explica si motivele. Expertiza nu specifica afectiunea psihica de care sufera ex-sotia mea.
A doua expertiza nu am reusit sa o citesc, a venit la ultima infatisare la proces.

Cert este ca am pierdut incredintarea minorului, iar fosta sotie are in continuare mari probleme psihice (concluzia asta am tras-o din discutiile pe care le am cu ea). Tratamentul pe care l-a urmat este cel recomandat schizofreniei (este vorba de olanzapine). Nu stiu daca acest tratament se recomanda si pentru psihoza postpartum.

Razvan79

Post by Razvan79 » 15 Feb 2006, 11:12

Revin la situatia mea actuala, desi Robert a cam "deturnat" subiectul.

Sunt hotarat sa fac apel, dar nu am gasit nici un avocat in care sa am incredere. Stiu ca pot sa depun apelul si singur iar pe parcursul procesului as putea angaja un avocat.
Va rog sa ma ajutati in ceea ce priveste redactarea acestuia.
Care este formularea necesara, stiu ca exista un anumit model, imi puteti spune unde il pot gasi.
Unde trebuie sa il depun?

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 15 Feb 2006, 13:44

N-ai cam iesit din termen cu apelul?
Nu exista un nnformular tipnn pentru apel.Se depune la instanta a carei hotarare se ataca,deci la Judecatorie.
Nu cred ca,daca nu ai gasit avocat nnde increderenn,vei lua de bun ceva postat pe forum,asa ca nu cred ca cineva si-ar da interesul sa-ti redacteze apelul.Scrie si tu acolo de ce esti nemultumit de hotararea data.
Iar asistenta juridica pe gratis...mai incearca.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 15 Feb 2006, 16:15

scrii in stanga sus instanta la care sa jucat fondul (de exmplu: Judecatoria sectorului 1 Bucuresti), numarul dosarului (sub denumirea instantei) iar pe randul urmator numarul hot care se ataca (precizezi si tu: dosar nr...., sentinta civila nr....)

Duipa aceea:
subsemnatul,,,,,,,,,, reclamant (parat, ce esti tu acolo) in cauza ce a facut obiectul dosarului...... aflat pe rolul acestei instante, decar APEL impotriva sentintei civile nr...... pronuntata in cauza.

IN FAPt: prin hotararea atacata s-a dispus......
apreciez ca hotararea este netemeinica si nelegala pentru urmatoarele motive:

si insiri motivele tale de necaz.

cinstit insa cred ca niste motive de apel prost facute nu ar putea fi sustinute cu succes chiar de un avocat de buna credinta, pentru sismpluil motiv ca nu le-ar putea modifica iar instanta e legata de ce ai scris tu in motivare. Asa ca mare grija cum le formulezi.

Razvan79

Post by Razvan79 » 15 Feb 2006, 16:26

Multumesc mult attorneyatlaw!

ti-am trimis si un PM la care nu am primit nici un raspuns.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 15 Feb 2006, 16:35

daca-mi trimiteai cred ca primeam. pana acum insa nu am primit nici un mp de la tine

nicuvar

Post by nicuvar » 15 Feb 2006, 17:05

Razvan, incearca sa nu scrii prea mult (eu sunt Stan Patitul - am scris 10 pagini si nu a fost prea bine), dar nici superficial. Citeste cu atentie sentinta; daca in sentinta scrie ca e A si tu stii ca e B, arata de ce e B si nu A. Atinge fiecare punct cu care nu esti de acord. Daca ai si motive in drept, cu atat mai bine.
Si neaparat, sa depui apelul in doua exemplare, unul pentru instanta si unul pentru partea adversa. Succes.

Razvan79

Post by Razvan79 » 21 Aug 2006, 13:48

Cred ca a venit momentul sa reactivez acest subiect. Din februarie pana in prezent nu s-a intamplat nimic deosebit, nu am mai facut apel considerand ca nu aveam prea multe sanse. Acum situatia s-a schimbat oarecum , fata a facut 2 ani si de aproximativ o luna merge la cresa. Fosta sotie a inceput serviciul,avand un venit de aprox. 5 mil lunar iar programul de lucru nu ii permite sa se ocupe de copil(lucreaza sambata si duminica).
Ea imi spune uneori ca se duce si imi incredinteaza mie copilul. OK. Se poate face asta fara a deschide un proces de reincredintare, avand in vedere ca si eu sunt de acord?

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 23 Aug 2006, 08:40

eu cred ca doi parinti responsabili se pot intelege si amiabil, nu este neaparat necesar sa se judece.
Asa fiind, daca si tu esti de acord, faceti frumos bagajele copilului si il mutati la tine. Ea va veni sa-l viziteze sau va lua fetita in week-end ca sa petreaca si mama ceva timp cu copilul.
Sfatul meu ne-juridic este sa incercati sa nu transformati chestia asta intr-o competitie de cine sta mai mult cu copilul si sa incercati ca, in ciuda neintelegerilor dintre voi, sa vedeti in primul rand interesul copilului, care nu are nici o vina ca voi nu mai puteti convietui impreuna. Ea are dreptul sa aiba doi parinti, indiferent daca acestia locuiesc impreuna sau separat.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests