renuntare la dr.la vizita al tatalui /Spania/urgent!

Familiei
Post Reply
rupi

renuntare la dr.la vizita al tatalui /Spania/urgent!

Post by rupi » 11 Aug 2006, 19:57

varul este divortat si cele doua fiice sunt incredintate mamei, tatal avand dreptul la 2 week-end-uri pe luna , o luna in vacanta de vara si o saptamana in vacanta de iarna .
fosta sotie lucreaza in Spania si spune ca vrea sa se stabileasca acolo cu fetele si pt asta tot ea spune ca nu poate decat daca tatal copiilor da semnatura ca renunta la orele de vizita acordate prin hotararea de divort. a aflat acest lucru azi. fosta sotie vrea sa plece luni 14 aug.
are intr-adevar nevoie de semnatura celuilalt parinte? daca nu da semnatura, ce se poate intampla?
poate sa conditioneze acordarea semnaturii de facilitarea vizitei fiicelor in Spania sau sa le aduca in tara mama o data pe an ? sau de dovedirea existentei unui domiciliu stabil si sa dovedeasca faptul ca fetele continua studiile?
sper ca nu am pus prea multe intrebari si ca am fost clar in expunerea situatiei.
as avea nevoie de un raspuns in urmat 24 de ore
va multumesc.

BABI

Post by BABI » 14 Aug 2006, 11:57

Pentru a lua fetele in Spania, are obligatoriu nevoie de semnatura tatalui pentru stabilirea minorelor la mama si renuntarea acestuia de a le face vizita stabilita prin hot. judecatoreasca.Daca nu ia semnatura tatalui, mama nu-si poate lua fetele in Spania, deoarece la vama se va solicita acest document notarial;orice conditie pusa pentru a putea lua fetele este ineficienta si nu se ia in calcul, deoarece se considera ca parintii au drepturi egale asupra copiilor(vezi c. fam.), chiar eu am facilitat plecare unor minore la parinti in Italia, dar numai pe baza unei declaratii pe proprie raspundere al parintilor ca sunt de acord ca acestea sa mearga pe perioada vacantei la ei si indeplinesc conditiile de viza si sedere.

Post Reply