Reincredintare minor?

Familiei
Post Reply
india

Reincredintare minor?

Post by india » 09 Aug 2006, 17:24

Buna ziua,
Am si eu o intrebare: am un copil minor de 14 ani si prin hotarare judecatoreasca si cu acordul copilului mi-a fost incredintat mie in urma divortului . Tatal lui locuieste in SUA, nu poate fi obligat la pensie alimentara, desi este hotarare in acest sens data de un tribunal din Romania, acum doreste reincredintarea copilului, ce sanse are?
Poate cere schimbarea acelei sentinte definitive?
Multumesc,

aho

Post by aho » 09 Aug 2006, 17:30

cred ca depinde de optiunile si sansele minorului.

india

Post by india » 09 Aug 2006, 20:28

Revin cu o precizare la ce am spus mai sus: tatal este obligat la plata pensiei alimentare si nu o plateste, deoarece locuieste in SUA si nu poate fi executat, in plus, acum doreste sa aiba copilul in intretinere, este posibil sa-i fie acordat, atat timp cat aici in Romania avem toate conditiile unui trai civilizat, iar eu ca mama nu pot fi acuzata de nimic rau?

robin_hood_2

Post by robin_hood_2 » 10 Aug 2006, 14:37

Daca tu si copilul formati ...o familie, cred ca va fi ok pt. tine;tu vei putea arata instantei ca il cresti in conditii bune, ca te preocupi de interesele si viitorul lui, ca exista intre voi legaturi puternice afective etc. si vei argumenta ca e mai bine sa ramana aici pt. ca se dezvolta in conditii de stabilitate in perioada adolescentei, nu schimba scoala, prietenii, mediul etc, iar copilul, cand va fi intrebat, poate spune la fel;copilul isi poate insa dori sa plece;depinde de temperamentul lui, de iluziile pe care si le face in legatura cu schimbarea de mediu, de oferta tatalui, ca sa zic asa...in fine, stiu mai multe cazuri, dar doua din ele ar putea sa-ti spuna ceva:unul in care copilul a ramas, convins de mama, in ideea ca mai era o perioada scurta pana la terminarea liceului ( 1 an si cateva luni), urmand sa-si continue studiile la tata, in strainatate, dupa bac;e drept ca relatiile dintre acei parinti erau destul de bune, iar copilul a priceput repede avantajele si dezavantajele optiunilor; si un alt caz, in care copilul a plecat in strainatate la celalalt parinte, au fost probleme de adaptare la scoala, la mediu etc. si dupa un timp relativ scurt, a revenit pt. a termina scoala aici ( asta a fost cea mai mare dintre belele, dupa problemele de limba;plus s-a pierdut timp cu un an pregatitor si alte asemenea complicatii)
Cred ca cel mai bine e sa vorbesti cu copilul, sa vezi ce-si doreste, sa discutati toate variantele, poate sa vorbesti si cu tatal...ca nu e sigur c-a intors problema chiar pe toate fetele;abia apoi se poate sti cum e mai bine, zic eu.

india

Post by india » 12 Aug 2006, 16:04

Multumesc, Robin_Hood, intr-adevar eu si copilul formam o familie, tatal in acest caz vrea doar destramarea relatiilor noastre din mai multe motive: primul este ca ar scapa de plata pensiei, al doilea de a deruta copilul de la scoala, de fi neascultator prin ofertele ce i le prezinta, demonstrand ca nu ma ocup de educatia lui...daca ar fi asa grozav el acolo, de ce se eschiveaza de la plata pensiei? copilul a hotarat ca ramane cu mine in procesul de divort la varsta de 12 ani, sentinta e definitiva, poate redeschide tatal proces, acum, dupa 2 ani?
In plus, copilul este un elev foarte bun, a intrat la un liceu de renume...nu am nimic impotriva de a continua facultatea acolo...acum consider insa ca este prea tanar pentru a schimba mediul, mai ales ca el are o noua relatie acolo.
Va multumesc,

totem

Post by totem » 13 Aug 2006, 11:55

tansu poate sa-ncerce, dar asta nu inseamna ca-i si iese pasentza;daca nici pensia nu e-n stare s-o dea, ce sa mai vorbim de restul;doar judecatorul nu e legat la ochi!ca justitia e oarba, asta-nseamna altceva.

Post Reply