As dori o lamurire

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
Rcd

As dori o lamurire

Post by Rcd » 11 Feb 2004, 20:30

Buna ziua. As dori daca cineva stie sa imi zica si mie care este procedura in cazul care il voi expune mai jos si situatia reala.
In urma unui proces care a ramas definitiv cu peste 3 ani in urma s-a luat hotarirea punerii sub sechestru al unui imobil aflat in proprietatea mea. A fost vorba de un dosar penal de inselaciune unde plingeriile inregistrate au fost in valoare totala de 31.000$. Deci repet plingerile venite au fost in valoare de 31.000$. Dar organele de ancheta au investigat toate tranzactiile pe conturi si de la sine putere (fara vro dovada sau plingere) au trecut ca bani proveniti din infractiune tot ce aparea tranzactionat adica 250.000$.
In conturi la data instituirii sechestrului mai existau doar 22.000$, si (au zis ei) pentru a acoperi diferenta pina la 31.000$ au instituit sechestru asiguratoriu asupra imobilului. (exact asa s-au exprimat cind au instituit sechestrul pentru a acoperi diferenta din plingeri deci nu din suma totala, lucru stipulat si in referatul incheiat de organul de ancheta). Cind s-a luat decizia finala s-a dispus ca pentru diferenta dintre cei 31.000$ (din plingeri) si 250.000$ sa se instituie confiscarea speciala(art.118). Dar practic acesti bani nu exista(efectiv nu mai exista).
Acum intrebarea mea este:
1) Are legatura confiscarea speciala cu sechestrul asigiratoriu, adica daca suma datorata partilor pagbite din partea carora exista plingeri este achitata se poate scoate sechestrul de pe imobil ?

Post Reply