Am nevoie de ajutor. Salariul de merit. ABUZ (consider eu)

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
cornelpricop

Am nevoie de ajutor. Salariul de merit. ABUZ (consider eu)

Post by cornelpricop » 08 Aug 2006, 15:03

Salutare.
Ma numesc Pricop Cornel si sunt din Baia Mare. Lucrez ca inginer pedolog la Oficiul de Studii Pedologice si Agrochimice Maramures (OSPA MM).
Scriu aceste randuri deoarece am mare nevoie de AJUTOR in unele probleme (grave zic eu) ce se petrec la Institutia noastra. In continuare am sa iti descriu situatia mea.
Am fost angajat in iulie 2004 pe acest post. Fisa postului "zice" ca sunt inginer pedolog, ceea ce si sunt, dar nu specifica nimica de utilizarea calculatoarelor (mentionez ca sunt singurul care cunoaste utilizarea acestuia mai detaliat). In urma multor lucrari efectuate pe calculator si altor sarcini (extra-profesionale) am primit din luna FEBRUARIE 2006 un salariu de merit (15%din salariul de baza) (mentionez ca nu "l-am preluat" ci l-am primit in acea luna) si 10% spor utilizare calculator. Cu acest lucru a fost deacord atat doamna directoare cat si seful de birou de la ingineri. Pana aici totul este OK.
Ei, zilele trecute am aflat (zvonuri) ca mi s-ar retrage salariul de merit, MENTIONEZ FARA O ATENTIONARE sau o hartie OFICIALA, ci doar o decizie a doamnei directoare. Azi am vazu statul de functiuni si ASA ESTE. S-a hotarat DIMINUAREA salariului meu, mai exact retragerea salariului de merit, dar INCA DIN IULIE 2006. Acest lucru, ca si multe altele, le consider un ABUZ, am studiat anumite "treburi" de pe net si am aflat ca salariul de merit se acorda pt 1 an de zile.
ACUM va (iti) cer ajutorul, daca e posibil.
Ma intereseaza care sunt conditiile de retragere a salariului de merit, si CE TREBUIE SA FAC cand aflu in mod oficial (adica vineri cand e zi de salariu)? Exista o anumita "metodologie"?.
Va raman recunoscator,
CORNEL PRICOP

dem

Post by dem » 08 Aug 2006, 15:58

Din formularea problemei nu rezulta exact daca esti functionar public sau faci parte din categoria personalului contractual...
Oricum, raspunsul la intrebare este acelasi, numai ca in baza unor temeiuri legale diferite (in cazul functionarilor publici-art.8 din Ordonanta Guvernului nr.3/2006, iar in cazul personalului contractual-art.10 din Ordonanta Guvernului nr.3/2006, aprobata prin Legea nr.323/2006).
Raspunsul ar fi ca salariul de merit se retrage doar in situatia: modificarilor raporturilor de serviciu survenite din motive imputabile angajatului, suspendarii sau incetarii raporturilor de serviciu.

croc

Post by croc » 08 Aug 2006, 17:45

eu nu cunosc conditiile de acordare/retragere a salariului de merit.
vreau insa sa te ajut cu ce stiu :)

ar trebui sa existe si o procedura, citeste legile indicate de dem (le gasesti pe net).

in orice caz, odata emisa, decizia va isi produce efectele.
trebuie sa o contesti in instanta, urmand ca odata cu anularea ei sa iti primesti banii inapoi.
vineri cand ti se va comunica decizia, vei semna de primire cu mentiunile de rigoare si apoi depui contestatia la instanta.

Post Reply