drepturi salariale

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
sia

drepturi salariale

Post by sia » 07 Aug 2006, 14:50

situatia pe care vreau sa o prezint este urmatoarea:
-am demisionat in luna aprilie 2006 de la fostul loc de munca, cu preaviz de 15 zile calendaristice conform contractului individual de munca, contract care s-a incheiat la data de 01.05.2006
-nu mi-am primit salariul aferent pe luna aprilie, in aceasta luna le-am trimis prin fax o cerere scrisa prin care solicitam acest lucru, din anumite surse am inteles ca au contactat un avocat ca sa imi ceara daune materiale.
-vreau sa stiu pe baza a ce imi pot cere daune, deoarece nu au existat abateri din partea mea, cel putin despre care sa stiu, nu au fost probleme de nici un fel: contabil, gestiune, vama etc.
va multumesc pt informatii

robin_hood_2

Post by robin_hood_2 » 08 Aug 2006, 05:20

...din ce spui, nu vad nimic in neregula;banuiesc ca ai notificat demisia in scris angajatorului; ea poate opera asupra tuturor categoriilor de contacte; ai zis si de preaviz; daca nu ti-au inregistrat demisia, poti face dovada prin orice mijloc de proba;banuiesc ca in timpul preavizului ai prestat munca...sau nu? ( ca n-ai voie sa preaviz in timp de concediu, oricare ar fi el)...e abatere disciplinara si poate fi sanctionata chiar cu desfacerea CM nerespectarea termenului de preaviz si parasirea serviciului, dan tu zici ca n-a fost asta;ce ti se imputa?
...mai bine zis, de ce nu te duci la fata locului sa clarifici situatia, ca oricum, "anumite surse" nu te-au lamurit...

sia

Post by sia » 08 Aug 2006, 07:12

decizia de inchidere a contractului individual de munca o am, inregistrata la ITM, am prestat munca in perioada de preaviz, dar nu vor sa-mi dea drepturile salariale si m-au amenintat ca imi vor cere ei daune.

robin_hood_2

Post by robin_hood_2 » 08 Aug 2006, 10:36

sia wrote: m-au amenintat ca imi vor cere ei daune.
cum asa?

sia

Post by sia » 08 Aug 2006, 10:49

pt ca din punctul lor de vedere, fata noua, care a ramas in locul meu, nu a invatat nimic in cele 3 luni de zile cat a lucrat cu mine, tinand cont ca aceea persoana a invatat cat a dorit ea, desi eu am fost tot timpul disponibila la telefon pt orice informatii. Daca o persoana n-a invatat, ce trebuia in 3 luni, chiar nu putea invata in 2 saptamani de preaviz. Nu poti obliga pe cineva sa invete tot, daca nu doreste.

lauraC

Post by lauraC » 08 Aug 2006, 11:23

Daca lucrurile stau asa, atunci e o tampenie ce pretind ei. Trimite-le o scrisoare recomandata sau mergi personal si depune o adresa la ei la registratura (musai un exemplar sa-ti raman tie cu nr. de inregistrare), prin care sa le soliciti plata drepturilor salariale restante. Daca nu o fac, ii poti actiona in instanta. Cat priveste daunele pe care le-ai fi produs, n-au decat sa faca dovada lor in instanta. Daca motivul e cel pe care l-ai spus... cam greut, zic eu... Dar poate cineva are alta parere ...

Post Reply