Taxe si impozite
Taxe si impozite
Stie cineva care sint toate taxele si impozitele pe care trebuie sa le plateasca un angajator pentru un salariat?
ANGAJATOR:
CAS 20,5% pt. conditii normale (din care se deduce 0,75% contributia la fond concedii si indemnizatii aparuta de la 01.01.2006, practic o sa avem CAS: 19,75% si contributia la fond concedii: 0,75%)
Trebuie precizat ca CAS 19.75 % si 0.75%Fd. pt. concedii se aplica la baze diferite:
-CAS la baza cf.art24 din Lg.19/2000
- 0.75% la fd. de sal. realizat = totalit.sumelor utiliz.de un angajator pentru plata drept.salariale sau de natura salariala
SOMAJ 2,5%
SANATATE 7%
FD. ACCIDENTE coeficient corespunzator cod CAEN
CONTRIB. LA ITM 0,75%
ANGAJAT:
CAS 9,5%
SOMAJ 1%
SANATATE 6,5%
IMPOZIT SALARII 16%
CAS 20,5% pt. conditii normale (din care se deduce 0,75% contributia la fond concedii si indemnizatii aparuta de la 01.01.2006, practic o sa avem CAS: 19,75% si contributia la fond concedii: 0,75%)
Trebuie precizat ca CAS 19.75 % si 0.75%Fd. pt. concedii se aplica la baze diferite:
-CAS la baza cf.art24 din Lg.19/2000
- 0.75% la fd. de sal. realizat = totalit.sumelor utiliz.de un angajator pentru plata drept.salariale sau de natura salariala
SOMAJ 2,5%
SANATATE 7%
FD. ACCIDENTE coeficient corespunzator cod CAEN
CONTRIB. LA ITM 0,75%
ANGAJAT:
CAS 9,5%
SOMAJ 1%
SANATATE 6,5%
IMPOZIT SALARII 16%
MULTUMESC LUMINITA!
[Da Raket, ar fi trebuit sa stiu unde sa caut si nu stiu exact.
Eu nu stiu decat ca nu dau lectii de drept si nu pretind ca stiu mai mult decat stiu .Cat despre idei care se vor geniale, timpul va hotari care sint si care nu sint geniale.Tu ce ai propus pentru dezvoltarea acestui site?]
Ar mai fi o problema: in ce masura pot eu sa aleg furnizorul de servicii medicale??
SI INTREB PENTRU CA STIU CA SINT MULTI ALTII PE ACEST SITE CARE SINT MULT, MULT MAI BINE PREGATITI DECAT MINE PE ACEST SITE.
Cat despre spiritul de intreprinzator sau capacitatea organizatorica, asta e cu totul si cu totul alta discutie in ce priveste avocatii. Hai sa lasam certurile si sa dam Cezarului ce-i al Cezarului !
[Da Raket, ar fi trebuit sa stiu unde sa caut si nu stiu exact.
Eu nu stiu decat ca nu dau lectii de drept si nu pretind ca stiu mai mult decat stiu .Cat despre idei care se vor geniale, timpul va hotari care sint si care nu sint geniale.Tu ce ai propus pentru dezvoltarea acestui site?]
Ar mai fi o problema: in ce masura pot eu sa aleg furnizorul de servicii medicale??
SI INTREB PENTRU CA STIU CA SINT MULTI ALTII PE ACEST SITE CARE SINT MULT, MULT MAI BINE PREGATITI DECAT MINE PE ACEST SITE.
Cat despre spiritul de intreprinzator sau capacitatea organizatorica, asta e cu totul si cu totul alta discutie in ce priveste avocatii. Hai sa lasam certurile si sa dam Cezarului ce-i al Cezarului !
Daca prin alegerea furnizorului de servicii medicale te referi la persoana juridica unde vei achita contributia de sanatate, aici nu ai de ales, ea fiind casa de asigurari de sanatate teritoriala. In paralel, poti sa inchei si o asigurare privata de sanatate, care constituie o cheltuiala deductibila in limita a 200 eur /an. Distinctie: daca asigurarea privata o incheie angajatorul pentru angajat, in limita a 200 eur/an aceasta suma este deductibila la impozitul pe profit pentru angajator si in aceeasi limita nu constituie venit impozabil pentru angajat. daca asigurarea o incheie persoana fizica, atunci cand va depune declaratia speciala de venit i se va lua in considerare acea suma la deducere, tot in limita aratata.