Reabilitarea judecatoreasca - art. 137 alin.1 lit.b
Reabilitarea judecatoreasca - art. 137 alin.1 lit.b
Conditia reabilitarii judecatoresti de la art.137 alin.1 lit. b): "condamnatul isi are asigurata existenta prin munca sau prin alte mijloace oneste" pare greu de indeplinit.
Nu ti-am dat toate datele problemei ! Liberat din penitenciar la data de 31 decembrie 2002. Ma asteptam sa intrebi asta.
Raspunsul corect este NU !
Speta e reala.
Ceea ce nu am inteles eu n
cum de a fost pus in libertate in 2002 ??? in cazier nu apare o alta pedeapsa.
cum de a gresit instanta si l-a reabilitat
Raspunsul corect este NU !
Speta e reala.
Ceea ce nu am inteles eu n
cum de a gresit instanta si l-a reabilitat
Nu am intrebat, pentru ca, din calculele mele, reiesea ca oricum nu s-a implinit termenul de reabilitare.constable wrote:Nu ti-am dat toate datele problemei ! Liberat din penitenciar la data de 31 decembrie 2002. Ma asteptam sa intrebi asta.
Care va sa zica, am nimerit-o.constable wrote:Raspunsul corect este NU !.
Incerc sa raspund, teoretic:constable wrote:Speta e reala.
Ceea ce nu am inteles eu >
cum de a gresit instanta si l-a reabilitat.
- a fost pus in libertate in 2002, pentru ca, sa zicem, executarea pedepsei s-a amanat sau s-a intrerupt.
- a fost reabilitat, pentru ca procurorul general al parchetului de pe langa ICCJ a dispus reducerea termenului de reabilitare.
Nici nu s-a amanat si nici intrerupt. De la condamnat am inteles ceva de o pedeapsa data de Judecatoria Aiud unde era incarcerat. Dar nu apare in cazier. De fapt nu e singura care nu apare in cazier. Cand a solicitat cazierul functionarul i-a spus ca nu-i mai trece o punere in miscare a actiunii penale pentru art. 180 al.2 cp cand a auzit ca partile s-au impacat la recurs, fara o dovada insa.
Nu stiu la ce te referi cu reducerea termenului de procuror. Lumineaza-ma.
Oricum condamnatul asta fraier rau si cu buzunarele pe dos. Nu avea cine sa traga sfori pentru el
Nu stiu la ce te referi cu reducerea termenului de procuror. Lumineaza-ma.
Oricum condamnatul asta fraier rau si cu buzunarele pe dos. Nu avea cine sa traga sfori pentru el
Cod penal:constable wrote:Nu stiu la ce te referi cu reducerea termenului de procuror. Lumineaza-ma.
Reabilitarea judecatoreasca
ART. 135
Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanta judecatoreasca:
a) in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de un an pina la 5 ani, dupa trecerea unui termen de 4 ani, la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate;
b) in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de 5 ani pina la 10 ani, dupa trecerea unui termen de 5 ani, la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate;
c) in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de 10 ani, dupa trecerea unui termen de 7 ani, la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate;
d) in cazul pedepsei detentiunii pe viata comutate sau inlocuite cu pedeapsa inchisorii, dupa trecerea unui termen de 7 ani, la care se adauga jumatate din durata pedepsei cu inchisoare.
Procurorul general poate dispune, in cazuri exceptionale, reducerea termenelor prevazute in acest articol.