Reabilitarea judecatoreasca - art. 137 alin.1 lit.b

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
krisstina

Reabilitarea judecatoreasca - art. 137 alin.1 lit.b

Post by krisstina » 21 Jul 2006, 15:38

Conditia reabilitarii judecatoresti de la art.137 alin.1 lit. b): "condamnatul isi are asigurata existenta prin munca sau prin alte mijloace oneste" pare greu de indeplinit.

constable

Post by constable » 21 Jul 2006, 16:15

Asa este !

Caz n
condamnat la :
1 an si 2 luni ptr furt calif. in 1995
1 an si 9 luni ptr. furt in 1995 (contopite in 2 ani)
3 ani si 6 luni in 97

Merge reabilitarea judecatoreasca ?

krisstina

Post by krisstina » 21 Jul 2006, 16:26

Depinde.

In principiu nu.

Dar daca ultima pedeapsa a fost gratiata in n97, da.

:?:

constable

Post by constable » 21 Jul 2006, 17:43

Nu ti-am dat toate datele problemei ! Liberat din penitenciar la data de 31 decembrie 2002. Ma asteptam sa intrebi asta.

Raspunsul corect este NU !

Speta e reala.

Ceea ce nu am inteles eu n

cum de a fost pus in libertate in 2002 ??? in cazier nu apare o alta pedeapsa.

cum de a gresit instanta si l-a reabilitat

krisstina

Post by krisstina » 21 Jul 2006, 18:04

constable wrote:Nu ti-am dat toate datele problemei ! Liberat din penitenciar la data de 31 decembrie 2002. Ma asteptam sa intrebi asta.
Nu am intrebat, pentru ca, din calculele mele, reiesea ca oricum nu s-a implinit termenul de reabilitare.
constable wrote:Raspunsul corect este NU !.
Care va sa zica, am nimerit-o.
constable wrote:Speta e reala.

Ceea ce nu am inteles eu >

cum de a fost pus in libertate in 2002 ??? in cazier nu apare o alta pedeapsa.

cum de a gresit instanta si l-a reabilitat.
Incerc sa raspund, teoretic:

- a fost pus in libertate in 2002, pentru ca, sa zicem, executarea pedepsei s-a amanat sau s-a intrerupt.

- a fost reabilitat, pentru ca procurorul general al parchetului de pe langa ICCJ a dispus reducerea termenului de reabilitare.

constable

Post by constable » 21 Jul 2006, 18:53

Nici nu s-a amanat si nici intrerupt. De la condamnat am inteles ceva de o pedeapsa data de Judecatoria Aiud unde era incarcerat. Dar nu apare in cazier. De fapt nu e singura care nu apare in cazier. Cand a solicitat cazierul functionarul i-a spus ca nu-i mai trece o punere in miscare a actiunii penale pentru art. 180 al.2 cp cand a auzit ca partile s-au impacat la recurs, fara o dovada insa.

Nu stiu la ce te referi cu reducerea termenului de procuror. Lumineaza-ma.

Oricum condamnatul asta fraier rau si cu buzunarele pe dos. Nu avea cine sa traga sfori pentru el

krisstina

Post by krisstina » 21 Jul 2006, 19:11

constable wrote:Nu stiu la ce te referi cu reducerea termenului de procuror. Lumineaza-ma.
Cod penal:

Reabilitarea judecatoreasca
ART. 135
Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanta judecatoreasca:
a) in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de un an pina la 5 ani, dupa trecerea unui termen de 4 ani, la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate;
b) in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de 5 ani pina la 10 ani, dupa trecerea unui termen de 5 ani, la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate;
c) in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de 10 ani, dupa trecerea unui termen de 7 ani, la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate;
d) in cazul pedepsei detentiunii pe viata comutate sau inlocuite cu pedeapsa inchisorii, dupa trecerea unui termen de 7 ani, la care se adauga jumatate din durata pedepsei cu inchisoare.
Procurorul general poate dispune, in cazuri exceptionale, reducerea termenelor prevazute in acest articol.

Post Reply