contract colectiv expirat

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
dana_lavinia

contract colectiv expirat

Post by dana_lavinia » 19 Jul 2006, 06:12

Daca puteti sa imi raspundeti, ar fi super.
Speta este urmatoarea. In 24.06.2005 s-a incheiat ccm la nivel de unitate, pt o perioada de 1 an de zile. In luna mai 2006 (cu 30 zile inainte -cf. legii) patronatul a invitat sindicatul la negocieri in vederea incheierii unui nou ccm. Perioada de 60 zile, prevazuta pt negocieri o sa expire peste cateva zile, ccm-ul de anul trecut a expirat pe 24 iunie, sindicatul si patronatul nu ajung la nicio intelegere.
In tot acest timp salariatii isi cer drepturile prevazute in acel ccm (ex: prima de vacanta). Solutie?
Fostul contract e expirat, deci nu se aplica. Ce se aplica? CCM la nivel national? Acolo nu sunt prevazute aceste drepturi. Se pot acorda in continuare acele drepturi si daca da, in ce baza?

juliana

Post by juliana » 19 Jul 2006, 11:24

Se aplica CCM la nivel de ramura si acolo unde prevederile sunt mai favorabile se aplica cele de la nivel national.

dana_lavinia

Post by dana_lavinia » 19 Jul 2006, 11:38

Multumesc pentru raspuns. Noi nu avem ccm la nivel de ramura de aceea am zis ccm la nivel national. Si eu sunt de aceeasi parere, vroiam in primul rand sa ma verific si in al doile rand ma gandeam ca poate imi da cineva un raspuns contrar, intemeiat bineinteles. Motivul: daca era in vigoare fostul ccm la nivel de unitate luam si eu ceva bani (mai multi) pt ca ma casatoresc luna viitoare. Asa ....... :-(

juliana

Post by juliana » 19 Jul 2006, 11:48

Casa de piatra, Dana! Ei, acum, cred ca e bucuria atat de mare incat... am inteles ca se dau totusi 200 E pentru tinerii casatoriti! :floare:

dana_lavinia

Post by dana_lavinia » 19 Jul 2006, 12:05

Multumesc. Se dau, dar incepand cu 01.01.2007. deci am sarit din schema si de aici. Ca nunta n-o mai amanam. Nu de alta dar pana atunci poate ne razgandim :lol:

Post Reply