Nedreptate, va rog frumos ajutor pensie intretinere

Familiei
Post Reply
LadyDi

Nedreptate, va rog frumos ajutor pensie intretinere

Post by LadyDi » 10 Jul 2006, 16:56

Buna.
Am facut plangere pt.abandon familie, dosarul a fost la Parchet in momentul de fata se cerceteaza cazul la politie.
Problema este urmat.:
Bula m-a dat in judecata(am citatie pt.septembrie) pt. reducerea pensiei intretinere facand dovada cu carte munca precum are venit lunar de 85 Ron. Adevarul este ca are impreuna cu actuala sotie mai multe firme, dar el a fost smecher si a trecut firmele pe numele sotiei.
In acest caz,la pensie intretinere pt.cei 2 copii pe care trebuie sa o plateasca nu se ia in considerare ca si el are venituri mari de pe urma firmelor pe care le au impreuna?
A lucrat inainte la o firma unde avea salariul de 35 milioane lei, si-a dat demisia sa se ocupe de firmele care le are.
Este legal ca pensia pt.2 copii sa fie de cateva sute de mii (cca 200.000 lei) pe cand el are atatea firme ?
Va multumesc

nicuvar

Post by nicuvar » 10 Jul 2006, 20:06

Cum a facut Bula dovada cu carte munca precum are venit lunar de 85 RON?

LadyDi

pensie intretinere

Post by LadyDi » 10 Jul 2006, 20:27

buna.
In cartea de munca, la firma lui (probabil fiind in legatura cu asociatul lui, acesta a pus stampila in cartea de munca precum e salariat cu 4 ore pe zi ) acestea fiind smecherii dnale lor pt. a arata instantei ce venituri mici are dumnealui saracul, cu atatea firme la activ pt. a demonstra ca are venituri mici si sa nu plateasca pensie copiilor.
Eu oricum sunt la capatul puterilor cand vad atatea smecherii si nedreptate ca am perioade cand imi vine sa-mi pun capat zilelor, cand vad ca un parinte care a dat nastere la 2 copii nu isi poate asuma responsabilitatea si incearca prin metode neortodoxe sa-si pacaleasca proprii copii neplatind pensie si vrand sa-i dea afara din casa.
Sunt la capatul puterilor.

nicuvar

Post by nicuvar » 10 Jul 2006, 20:48

Poate ne ajuta si colegii specialisti in comercial, dar eu asa stiu ca daca "Bula" este asociat la mai multe firme poti obtine de la Registrul Comertului informatii si cu aceste informatii poti dovedi in instanta ca venitul lui lunar este mai mare.

sebi77

Post by sebi77 » 11 Jul 2006, 09:31

Nu conteaza ca este sau nu asociat la 1000 de firme! Conteaza veniturile pe care le realizeaza! Poti fi asociat si sa nu ai venituri!
Totodata veniturile din dividente (daca ar fi primit asa ceva desi ma indoiesc) nu sunt venituri CERTE, si nu cred pot fi luate in considerare de instanta in cazul de speta!

aho

Post by aho » 11 Jul 2006, 14:06

nicuvar wrote:Cum a facut Bula dovada cu carte munca precum are venit lunar de 85 RON?
LadyDi wrote: In cartea de munca, la firma lui (probabil fiind in legatura cu asociatul lui, acesta a pus stampila in cartea de munca precum e salariat cu 4 ore pe zi )
venitul minim nu-i 370 RON :?:

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 11 Jul 2006, 14:32

veniturile din dividente pot sio vor fi luate in calcul la stabilirea pensiei de intretinere, cu conditia ca dividentele sa fi fost incasate.
Daca nu, ura si la gara. Si e foarte simplu ca o firma sa iasa vesnic in pierdere, stim toti chestia asta.

Pe de alta parte, in situatia data, nu ai de facut altceva decat sa arati instantei acte din care sa reiasa ca firmele *inclusiv cea de la care ia acest salariu mirobolant de 85 RON) sunt ale lui si ale sotiei lui (obtii de la registru acte sau iei gratis de pe internet insa fara prea multe detalii) si spui ca in mod evident s/a condamnat la saracie lucie (caci ce altfel sa crezi cand un om renunta la un salariu de 35 milioane ca sa ia 85 RON), special pentru a nu mai plati pensie copiilor.
Ah, si sa te rogi sa ai un judecator luminat la cap care sa priceapa ca 2 copii nu se cresc cu aer si ca e in interesul minorilor sa nu/i admita cererea.

fira

Post by fira » 12 Jul 2006, 01:50

nu are relevanta cite firme are omul nostru, ci veniturile cu caracter cert pe care le incaseaza din acestea.
speculatiile nu-si au rostul, cred eu, in nici un fel de dosar. Ceea ce nu se poate proba nu exista. juridic cel putin.

...asta cu riscul de a zice unii ca am scris cu lumina stinsa :)

sebi77

Post by sebi77 » 13 Jul 2006, 08:47

De cand DIVIDENTELE sunt venituri CERTE? Poate sa imi garanteze cineva ca la anun voi avea profit ca sa incasez dividente?

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 13 Jul 2006, 10:47

Se mai poate incerca sa se solicite instantei sa faca adresa la Directia Finantelor care sa comunice declaratia lui de venituri/de impunere. (am mai vazut in instanta ca se face)
Adevarul e ca pensia se stabileste doar in functie de veniturile pe care le poate dovedi reclamanta,ca paratul are interesul sa ascunda...Incearca sa dovedesti,pana la urma,cu orice mijloc de proba,faptul ca mai are surse de venituri si poate,instanta va binevoi sa se adreseze oficial institutiilor ca sa comunice data concrete.

mvrm

Post by mvrm » 13 Jul 2006, 14:27

Cu riscul de a interveni inoportun, pentru ca nu imi pot exprima nici o parere, ba dimpotriva, imi este de folos una, va scriu si eu, pentru ca sunt in aceeasi situatie . Urmeaza sa deschid un proces de custodie pentru micutul meu de 11 luni, rezultat dintr-o relatie de concubinaj. Am sa solicit si pensie alimentara. Tatal lui are un salariu de 600 RON, dar are doua firme care merg foarte bine, si isi va mai face vreo cateva. Nu intentionez sa fiu hrapareata, dar daca pot scoate cat mai mult de la el, pentru copil, de ce sa n-o fac ? So : de unde pot scoate dovada profitului lui ? Se ia in considerare, chiar si daca profitul este reinvestit, deci practic bani stransi in banca sau mai stiu eu cum, nu are ?
Ar mai fi o chestiune : in ce masura pot sa restrictionez cat mai mult cu putinta accesul lui la copil ? Ceva de genul sa nu il vada decat vreo doua ore pe luna si doar in prezenta mea, sa nu i se permita sa il ia cu el, etc. Si pana la ce varsta a copilului pot face lucrul asta ? Va multumesc anticipat tuturor, in mod special cuiva, stie el cine !!!

luc4s

Post by luc4s » 13 Jul 2006, 20:25

mvrm wrote: dar daca pot scoate cat mai mult de la el, pentru copil, de ce sa n-o fac ?
E in interesul copilului si faptul de a-si vedea tatal 2 ore pe luna? :evil:
Oricum, va fi la moda intotdeauna razbunarea prin internediul copiilor :mad:
Of...

mvrm

Post by mvrm » 13 Jul 2006, 20:44

Ca sa nu fiu gresit inteleasa, asa cum s-a intamplat, am sa postez un mesajul initial la care am cerut un sfat : "Buna ! Am mare nevoie de parerea cuiva care se pricepe la lucrurile astea : sunt divortata, am din casnicie un copil de 13 ani, si mai am unul de 11 luni din relatia curenta, definita in termeni juridici, "de concubinaj". Tatal celui mic nu il suporta si nu il accepta sub nici o forma pe cel mare al meu. In conditiile astea, face presiuni de natura psiho-emotionala pentru a ma determina sa imi indepartez copilul cel mare spre crestere la tatal sau bunica lui, desi mi-a fost incredintat mie, altfel nu se pune problema sa intemeieze o familie cu mine. Atitudinea mea vizavi de aceasta solicitare este un naturala - nu-l voi da nimanui pe cel mare. Locuim impreuna sporadic, la domiciliul meu, proprietate personala - nu avem domiciliul stabil in aceeasi localitate. Posibilitatile lui financiare sunt cu mult mai mari decat ale mele, care nu sunt DELOC neglijabile. El in schimb, nu detine un imobil proprietate personala - actualmente, in localitatea lui, locuieste in continuare cu fosta sa sotie. In conditiile astea, la ultima discutie si nu numai, m-a amenintat ca va pleca si va deschide proces pentru custodia celui mic. Intrebarea mea este : cum ma situez fata de aceasta situatie, ce sanse am ca la un proces cel mic sa imi fie incredintat mie, ce sanse are el sa il obtina pe cel mic si ce dovezi ar trebui sa aduca, ce prim pas as putea sa fac eu in acest sens (nu vreau sa stau sa astept sa imi vina in posta citatia si sa fiu nevoita sa ma deplasez intr-un orasel de provincie in care el ii invarte pe toti si isi poate manifesta potenta financiara ) ? Precizez : nu sunt alcoolica, nu sufar de boli psihice, imi pot intretine din ce castig, ambii copii, am casa mea, am un loc de munca stabil. Principalul lui scop este sa il indeparteze pe cel mic de fratele sau. Mi-ar fi de mare folos un ajutor in sensul asta. Nu stiu pe unde s-o iau si de ce sa ma apuc......Multumesc tare mult."
Inafara de astea, ar fi atatea de descris, incat o minte normala nu le poate digera. Dar nu e nici locul, nici momentul. Te intreb : daca cel/cea cu care, din iubire, ai facut un copil iti spune ca vrea sa ti-l ia si sa-l creasca cu fosta/fostul, cum te-ai simti si ce ai face atunci ? Daca cel cu care am facut copilul a plecat azi stiind ca nu mai am din salariu nici un ban pana la viitoarea leafa, a plecat fara sa lase 1 LEU fiului iubit pe care vrea sa-l creasca. ce-ai face ? Crede-ma, nu e razbunare prin copil, e doar frica ca intr-o zi ti-l va lua si nu ti-l va mai aduce. Nu e mercantilism (de la divort, desi stabilita pensia alimentara, nu am avut nevoie de nici un leu de la fostul). Este bine sa ai intreaga imagine a situatiei ca sa judeci, si nici atunci. Am cerut un sfat, nu o morala. Nu blamez - asa cum am scris mai sus, poate creea exact impresia pe care ai avut-o. Si....da. Este in interesul copilului, in cazul asta, sa isi vada tatal cat mai putin.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 14 Jul 2006, 09:32

la varsta pe care o are3 copilul acum nici nu se pune problema sa accepte vreo instanta ca programul de vizitare sa se materializeze in luarea copilului de la domiciliul tau.
Asa incat nu i se va da oricum dreptul sa vada copilul decat la tine acasa si in prezenta ta.
Asta pe de o parte.
In ce priveste veniturile astea se pot afla cu adresa de la AF unde depune bilantul si poti sa afli ce dividente s-au incasat.
Profitul reinvestit nu se ia in calcul la plata pensiei de intretinere pentru ca nu este venit al lui odata ce ramane in firma.
Daca insa obtine venituri el personal din chirii de exemplu, acestea se iau in calcul.
Si si dividentele incasate, pentru ca reprezinta venit
O parere personala si nejuridica: un barbat care conditioneaza viata de cuplu cu tine de indepartarea copilului tau nu merita sa stea in preajma ta caci nu te iubeste. Cine te iubeste iti iubeste si copilul. Ca eu asa stiu, daca iubesti pe cineva il iubesti cu tot ce are: cu catel, cu purcel, cu copil, cu amanta daca are.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests