stiri astazi la TV..incredibil!!!!

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
mariuca

stiri astazi la TV..incredibil!!!!

Post by mariuca » 09 Jul 2006, 09:25

Astazi la TV : 2 batrane una de 86 de ani si una de 66 de ani ispasesc o pedeapsa cu inchisoarea pt. 30 zile datorita faptului ca nu au platit amenda de 6 mil. lei vechi ..pt. o tulburare de posesie...cica ar fi vrut sa semene un ogor al unui frate vitreg cu fasole .....ma intreb..daca judele nu a gasit o alta pedeapsa....batranele, la indemnul ministului justitiei au facut cerere de gratiere..
Aseara a murit tanarul impuscat de Radulescu..D-zeu sa-l odihneasca...sper ca legea s-ai faca dreptate....

norocel

Re: stiri astazi la TV..incredibil!!!!

Post by norocel » 09 Jul 2006, 10:06

mariuca wrote:Aseara a murit tanarul impuscat de Radulescu..D-zeu sa-l odihneasca...sper ca legea s-ai faca dreptate....
Dupa modul in care s-a actionat in cazul Iovan, era de asteptat sa fie incurajat un astfel de comportament.

croc

Post by croc » 09 Jul 2006, 10:35

dupa parerea mea este o diferenta f mare intre cele doua cazuri;

norocel

Post by norocel » 09 Jul 2006, 10:46

Nu sunt identice, dar au in comun faptul ca in mintea celor care au tras cu arma a existat ideea ca un drept patrimonial este egal cu dreptul la viata.

mariuca

Post by mariuca » 09 Jul 2006, 12:15

Ce parere aveti in legatura cu primul caz descris? Personal ma gandesc la urmatoarea situatie...batranele nu aveau cu ce sa-si achite pedeapsa..si iaca asa oamenii legii au comutat pedeapsa amenzii intr=o pedeapsa cu inchisoarea...fain tare...pe mine m-a apucat plansun si rasul in acelasi timp ...ce vremuri mai traim!

p.s. scuzati-mi greseala, acun am observat ("s-ai faca") :oops:

norocel

Post by norocel » 09 Jul 2006, 12:19

Mi se pare inuman primul caz dar nu pot sa-l comentez fara sa stiu speta exacta.
Nu-mi inchipui cum s-a ajuns la solutia asta.

roxanagalateanu

Post by roxanagalateanu » 09 Jul 2006, 12:41

Monica Macovei le-a transmis sa faca cerere de gratiere individuala pe care o va sustine ea in fata presedintelui. a mai spus de asemenea, ca va avea in vedere o modificare legislativa in acest sens. sa se tina cont de varsta, sa se reduca pedeapsa in aceste situatii la cateva zile de inchisoare etc.

bog28

Post by bog28 » 09 Jul 2006, 14:29

Monica Macovei le-a transmis sa faca cerere de gratiere individuala pe care o va sustine ea in fata presedintelui. a mai spus de asemenea, ca va avea in vedere o modificare legislativa in acest sens. sa se tina cont de varsta, sa se reduca pedeapsa in aceste situatii la cateva zile de inchisoare etc.
pana le rezolva Base gratierea si pana se publica decretul, trece o luna de zile cat au ele de executat :!:
Nu-mi inchipui cum s-a ajuns la solutia asta.
- eu nu vad alta cale decat prin aplicarea 63 indice 1 C.p.
sunt curios din ce imprejurari a retinut instanta reaua-credinta a inculpatelor la neplata amenzii 8O 8O 8O

sau nu stia ca e nevoie si de aceasta conditie ? :fluierat:

sau e solutie "la comanda locala" :|

Jaja

Post by Jaja » 09 Jul 2006, 16:11

[quote="Norocel"]Nu sunt identice, dar au in comun faptul ca in mintea celor care au tras cu arma a existat ideea ca un drept patrimonial este egal cu dreptul la viata.[/quote]

ai dreptate de data asta Norocel.

Pelerinul

Post by Pelerinul » 10 Jul 2006, 20:47

bog28 wrote:pana le rezolva Base gratierea si pana se publica decretul, trece o luna de zile cat au ele de executat :!:
Si totusi, uite ca nu a trebuit o luna. Dimineata vor fi eliberate!

bog28

Post by bog28 » 10 Jul 2006, 20:50

nu stiu cum au reusit, dat ma bucur.

asa ceva nu trebuia sa se intample, in primul rand :!: :roll:

pisa

Post by pisa » 11 Jul 2006, 12:41

da, si eu ma inteles ca azi de dimineata a semnat presedintele basescu gratierea....

si can d te gandesti ca altii fura milioane, omoara, nenorocesc oameni....

uneori ma apuca scarba ... - de asta nu urmaresc eu stirile...

Jaja

Post by Jaja » 11 Jul 2006, 16:26

Apropo de batranele alea, azi am auzit la Realitatea TV ca, desi Basescu a dat decret de gratiere, ele mai asteapta inca o hotarare a Judecatoriei Valcea prin care sa se anuleze madatele de arestare- cred ca de fapt erau de executare-dar eu nu mai inteleg nimic... :-x
Ceea ce stiu e ca gratierea se aplica in cel mai tarziu 48 de ore de la data publicarii in M.O. si se aduce la indeplinire de judecatorul delegat cu executarea. Ce hotarare de anulare mai e si aia? :roll:

wittmann

Post by wittmann » 11 Jul 2006, 20:08

Administratia locului de detinere nu tine cont de decretele de gratiere (sau de anulare a acestora), ci doar de dispozitiile organelor de judiciare a caror hotarari le executa (v. cazul Miron Cozma). In cazul nostru, judecatorul delegat cu executarea va trebui sa primeasca decretul de gratiere si in baza acestuia sa emita o decizie de anulare a mandatelor de executare.

Jaja

Post by Jaja » 12 Jul 2006, 15:07

acum m-am lamurit!

Post Reply