stiri astazi la TV..incredibil!!!!
stiri astazi la TV..incredibil!!!!
Astazi la TV : 2 batrane una de 86 de ani si una de 66 de ani ispasesc o pedeapsa cu inchisoarea pt. 30 zile datorita faptului ca nu au platit amenda de 6 mil. lei vechi ..pt. o tulburare de posesie...cica ar fi vrut sa semene un ogor al unui frate vitreg cu fasole .....ma intreb..daca judele nu a gasit o alta pedeapsa....batranele, la indemnul ministului justitiei au facut cerere de gratiere..
Aseara a murit tanarul impuscat de Radulescu..D-zeu sa-l odihneasca...sper ca legea s-ai faca dreptate....
Aseara a murit tanarul impuscat de Radulescu..D-zeu sa-l odihneasca...sper ca legea s-ai faca dreptate....
Re: stiri astazi la TV..incredibil!!!!
Dupa modul in care s-a actionat in cazul Iovan, era de asteptat sa fie incurajat un astfel de comportament.mariuca wrote:Aseara a murit tanarul impuscat de Radulescu..D-zeu sa-l odihneasca...sper ca legea s-ai faca dreptate....
Ce parere aveti in legatura cu primul caz descris? Personal ma gandesc la urmatoarea situatie...batranele nu aveau cu ce sa-si achite pedeapsa..si iaca asa oamenii legii au comutat pedeapsa amenzii intr=o pedeapsa cu inchisoarea...fain tare...pe mine m-a apucat plansun si rasul in acelasi timp ...ce vremuri mai traim!
p.s. scuzati-mi greseala, acun am observat ("s-ai faca")
p.s. scuzati-mi greseala, acun am observat ("s-ai faca")

Monica Macovei le-a transmis sa faca cerere de gratiere individuala pe care o va sustine ea in fata presedintelui. a mai spus de asemenea, ca va avea in vedere o modificare legislativa in acest sens. sa se tina cont de varsta, sa se reduca pedeapsa in aceste situatii la cateva zile de inchisoare etc.
pana le rezolva Base gratierea si pana se publica decretul, trece o luna de zile cat au ele de executatMonica Macovei le-a transmis sa faca cerere de gratiere individuala pe care o va sustine ea in fata presedintelui. a mai spus de asemenea, ca va avea in vedere o modificare legislativa in acest sens. sa se tina cont de varsta, sa se reduca pedeapsa in aceste situatii la cateva zile de inchisoare etc.

- eu nu vad alta cale decat prin aplicarea 63 indice 1 C.p.Nu-mi inchipui cum s-a ajuns la solutia asta.
sunt curios din ce imprejurari a retinut instanta reaua-credinta a inculpatelor la neplata amenzii 8O 8O 8O
sau nu stia ca e nevoie si de aceasta conditie ?

sau e solutie "la comanda locala"

Apropo de batranele alea, azi am auzit la Realitatea TV ca, desi Basescu a dat decret de gratiere, ele mai asteapta inca o hotarare a Judecatoriei Valcea prin care sa se anuleze madatele de arestare- cred ca de fapt erau de executare-dar eu nu mai inteleg nimic... :-x
Ceea ce stiu e ca gratierea se aplica in cel mai tarziu 48 de ore de la data publicarii in M.O. si se aduce la indeplinire de judecatorul delegat cu executarea. Ce hotarare de anulare mai e si aia? :roll:
Ceea ce stiu e ca gratierea se aplica in cel mai tarziu 48 de ore de la data publicarii in M.O. si se aduce la indeplinire de judecatorul delegat cu executarea. Ce hotarare de anulare mai e si aia? :roll:
Administratia locului de detinere nu tine cont de decretele de gratiere (sau de anulare a acestora), ci doar de dispozitiile organelor de judiciare a caror hotarari le executa (v. cazul Miron Cozma). In cazul nostru, judecatorul delegat cu executarea va trebui sa primeasca decretul de gratiere si in baza acestuia sa emita o decizie de anulare a mandatelor de executare.