grila procedura civila
grila procedura civila
intrebare intrebatoare
Cererea de sechestru asigurator
a) se judeca potrivit procedurii necontencioase
b) se judeca fara citarea partilor
c) se solutioneaza potrivit printr-o incehiere supusa cailor de atac de drept comun
Voineag da bune a) si b)
cu b-ul n-am nici o problema in schimb nu prea inteleg de ce e bun si a)
Cine ma ajuta
merci mult
Cererea de sechestru asigurator
a) se judeca potrivit procedurii necontencioase
b) se judeca fara citarea partilor
c) se solutioneaza potrivit printr-o incehiere supusa cailor de atac de drept comun
Voineag da bune a) si b)
cu b-ul n-am nici o problema in schimb nu prea inteleg de ce e bun si a)
Cine ma ajuta
merci mult
rectific este corecta si a deoarecekrmen wrote:cred ca e gresita grila, varianta corecta este b doar b
art331 cpc: "cererile pentru dezlegarea carora este nevoie de mijlocirea instantei fara insa sa se urmareasca stabilirea unui drept potrivnic fata de o alta persoana,precum si cele privitoare la darea autorizatiilor judecatoresti, sau la luarea unor masuri de supraveghere, ocrotire ori asigurare, sunt supuse dispozitiilor de proc mai jos aratate"
deci sunt cuprinse aici si masurile de asigurare

Asa am crezut si eu, dupa ce m-am uitat cu atentie pe cod, dar o pagina mai incolo nea Voineag mai da o grila:krmen wrote:rectific este corecta si a deoarecekrmen wrote:cred ca e gresita grila, varianta corecta este b doar b
art331 cpc: "cererile pentru dezlegarea carora este nevoie de mijlocirea instantei fara insa sa se urmareasca stabilirea unui drept potrivnic fata de o alta persoana,precum si cele privitoare la darea autorizatiilor judecatoresti, sau la luarea unor masuri de supraveghere, ocrotire ori asigurare, sunt supuse dispozitiilor de proc mai jos aratate"
deci sunt cuprinse aici si masurile de asigurare![]()
Se judeca dupa procedura contencioasa
a)cererea de sechestru asigurator
b) cerea de sechestru judiciar
c) cererea de poprire asiguratorie
Si da de bun raspunsul b)
Deci ce sa inteleg ca sechestrul asigurator si poprirea se judeca dupa procedura necontenioasa iar sechestrul judiciar dupa cea contencioasa.
Nu mai inteleg nimic

sechestrul judiciar presupune in principiu, declansarea litigiului pe fond prin urmare ma gandesc ca atunci cand litigiul este pendente sa aplica procedura contencioasa iar in cazul in care se incuviinteaza fara a exista proces -procedura este cea necontencioasa-subliniez asta este parerea mea

buna
Uite ce am gasit in Tabarca. eu tot citez din ea deoarece pentru licenta am invatat la procedura civila din acest tratat.
Domeniu de aplicare a procedurii necontencioase
Regulile de procedura necontencioasa se aplica in doua cazuri:
1. in cererile pentru dezlegarea carora este nevoie de mijlocirea instantei fara sa se urmareasca stabilirea unui drept potrivnic fata de o alta persoana, precum cele privitoare la darea autorizatiilor judecatoresti sau la luarea unor masuri legale de supraveghere, ocrotire ori asigurare (art.331 C.proc. civ)
2. in cazurile in care legea a dat in caderea presedintelui instantei luarea unor masuri cu caracter necontencios (art.339 alin.1 C.proc.civ)
Presedintele instantei poate sa dispuna, in conditiile art.339:
- incuviintarea, la primirea cererii de chemare in judecata, a masurilor asiguratorii, masuri pentru asigurarea dovezilor ori pentru contatarea unei situatii de fapt (art.114-1 alin.6 C.proc.civ)
- solutionarea cererii de investire cu formula executorie (art.373-3 C.proc.civ)
Uite ce am gasit in Tabarca. eu tot citez din ea deoarece pentru licenta am invatat la procedura civila din acest tratat.
Domeniu de aplicare a procedurii necontencioase
Regulile de procedura necontencioasa se aplica in doua cazuri:
1. in cererile pentru dezlegarea carora este nevoie de mijlocirea instantei fara sa se urmareasca stabilirea unui drept potrivnic fata de o alta persoana, precum cele privitoare la darea autorizatiilor judecatoresti sau la luarea unor masuri legale de supraveghere, ocrotire ori asigurare (art.331 C.proc. civ)
2. in cazurile in care legea a dat in caderea presedintelui instantei luarea unor masuri cu caracter necontencios (art.339 alin.1 C.proc.civ)
Presedintele instantei poate sa dispuna, in conditiile art.339:
- incuviintarea, la primirea cererii de chemare in judecata, a masurilor asiguratorii, masuri pentru asigurarea dovezilor ori pentru contatarea unei situatii de fapt (art.114-1 alin.6 C.proc.civ)
- solutionarea cererii de investire cu formula executorie (art.373-3 C.proc.civ)