urmarire penala de procuror

Discutii privind procedura penala
Post Reply
Jaja

urmarire penala de procuror

Post by Jaja » 03 Jul 2006, 17:38

am si io o nelamurire: in cazul art 183 cod penal urm p tb efectuata in mod obl de procuror cf art 209 al 3 si art 27 pct 1 lit b? eu as zice ca da, dar vreau sa fiu sigura...sau mai sigura

norocel

Post by norocel » 03 Jul 2006, 18:18

Asa este redactat alin. 3 din Codul de procedura penala:

"Urmarirea penala se efectueaza, in mod obligatoriu, de catre procuror, in cazul infractiunilor prevazute in art. 155-173, 174-177, 179, 189 alin. 3-5, art. 190, 191, art. 211 alin. 4, art. 212, 236, 236^1, 239, 239^1, 250, 252, 254, 255, 257, 265, 266, 267, 267^1, 268, 273-276, 279^1, 280, 280^1, 302^2, 317, 323 si 356-361 din Codul penal, in cazurile aratate in art. 27 pct. 1 lit. b)-e), art. 28^1 pct. 1 lit. b) si c) si pct. 5, art. 28^2 pct. 1 lit. b) si art. 29 pct. 1 din prezentul cod, in cazul infractiunilor impotriva protectiei muncii, precum si in cazul altor infractiuni date prin lege in competenta sa."

Eu nu vad sa spuna ca in cazul art. 183 Cod penal, urmarirea penala se efectueaza de procuror. 8O

bog28

Post by bog28 » 03 Jul 2006, 20:20

Norocel
Eu nu vad sa spuna ca in cazul art. 183 Cod penal, urmarirea penala se efectueaza de procuror
209 Cpp face referire la infractiunile de la 27, pct.I lit b-e, fara a le mai enumera (interesanta tehnica legislativa, oare o mai exista si in alte tari :?: :!: 8O ) :arrow: iar printre acele infractiuni se numara si infactiunile cu intentie care au avut ca urmare moartea unei persoane- lit.b :arrow: adica si loviri sau vatamari cauzatoare de moarte.

Jaja e sunt de acord cu tine: urmarire penala obligatoriu de procuror. si ca sa fiu carcotas :evil: :evil: :evil:, nu cred ca politistii s-ar descurca singuri in asemenea cazuri :grin:

Norocel, am ramas dator cu un raspuns referitor la contractul de intretinere. acun scriu :mrgreen:

luc4s

Post by luc4s » 03 Jul 2006, 20:50

bog28 wrote: si ca sa fiu carcotas :evil: :evil: :evil:, nu cred ca politistii s-ar descurca singuri in asemenea cazuri :grin:
:-x :mask:

bog28

Post by bog28 » 03 Jul 2006, 21:03

:grin: :grin: - nuantez: unii politisti nu s-ar descurca singuri. si cum persoanele de fata se exclud.... :grin:

norocel

Post by norocel » 04 Jul 2006, 06:15

bog28 wrote:Art. 209 Cpp face referire la infractiunile de la 27, pct.I lit b-e, fara a le mai enumera (interesanta tehnica legislativa, oare o mai exista si in alte tari :?: :!: 8O ) :arrow: iar printre acele infractiuni se numara si infactiunile cu intentie care au avut ca urmare moartea unei persoane- lit.b :arrow: adica si loviri sau vatamari cauzatoare de moarte.

Jaja e sunt de acord cu tine: urmarire penala obligatoriu de procuror. si ca sa fiu carcotas :evil: :evil: :evil:

Ai dreptate Bogdane! :idea:
BRRC si :cafea:

comisar

Post by comisar » 04 Jul 2006, 07:46

Bogule mai bine te culcai aseara decit sa debitezi prostii despre politistii,faptul ca urmarirea penala se efectuiaza in mod obligatoriu de procuror nu insemana automat ca acesta cauta criminali si face investigatii,el vine doar atunci cind sunt probe de vinovatie si daca invinuitul recunoaste fapta.In rest mare lucru nu face,cine a lucrat stie mai bine.
daca tu stii mai multe si ai cazuri concrete dai drumul ca sintem curiosi
Cu bine,

Baltazar

Post by Baltazar » 04 Jul 2006, 11:12

comisar wrote:Bogule mai bine te culcai aseara decit sa debitezi prostii despre politistii,faptul ca urmarirea penala se efectuiaza in mod obligatoriu de procuror nu insemana automat ca acesta cauta criminali si face investigatii,el vine doar atunci cind sunt probe de vinovatie si daca invinuitul recunoaste fapta.In rest mare lucru nu face,cine a lucrat stie mai bine.
daca tu stii mai multe si ai cazuri concrete dai drumul ca sintem curiosi
Cu bine,
... dupa ce invinuitul ia contact cu gingasa macavela :grin: :grin: :grin:

mariuca

Post by mariuca » 04 Jul 2006, 17:40

baltazare defineste te rog termenul de "macavela" 8O

Jaja

Post by Jaja » 05 Jul 2006, 12:04

deci intr-adevar urm p de procuror...inseamna ca e bine...sau e de bine...
merci pt raspunsuri!Stie cineva cumva care ar fi ultima modificare a codului de pr penala?avand in vedere ca pt INM trebuie codul actualizat pana la 1 iunie 2006, care ar fi ultima L care il modifica?

Baltazar

Post by Baltazar » 05 Jul 2006, 12:18

mariuca wrote:baltazare defineste te rog termenul de "macavela" 8O
"macavela": instrument folosit pe vremuri ( :roll: ) in birourile militiei - o bucata bat zdravan asezata cu capetele pe 2 birouri... invinuitul se lasa un timp sa reflecteze, legat de maini si de picioare si agatat de bat, evident cu capul atarnand in voie, spre podea... se presara condimente si se obtine una declaratie de recunoastere :grin: :grin: :grin:

Post Reply